Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Για έρευνα στην υπηρεσία του λαού

Στο άρθρο της «Καθημερινής» που επιτίθεται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) γιατί με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε τις πιθανές συμφωνίες ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ με επιχειρήσεις όπως η COSCO και η Hail Agriculture, απαντά η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, υπενθυμίζοντας ότι «η συγκεκριμένη εφημερίδα υπερασπίζεται με πάθος και συνέπεια τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και γενικά των εκμεταλλευτών των εργαζομένων».

Το ΜΑΣ θέτει το ερώτημα: «Για ποιο λόγο η COSCO και η κάθε COSCO επιδιώκει συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια; Μήπως για το πώς θα αξιοποιηθούν τα κέρδη της επιχείρησης προς όφελος του λαού; Για να μειωθούν οι εργάσιμες ώρες και τα εργατικά ατυχήματα; Μήπως για να βρουν δουλειά οι απόφοιτοι;

Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια θέλουν συνεργασίες με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, για να αυξάνουν την κερδοφορία τους μέσω της κατά παραγγελία έρευνας και των αποφοίτων που αυτά παράγουν. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια τέτοια έρευνα που στρέφεται εναντίον του», τονίζει το ΜΑΣ και υπογραμμίζει:

«Ο λαός και τα παιδιά του έχουν ανάγκη από έρευνα που π.χ. βοηθά στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής, την καταπολέμηση ασθενειών, την εκμηδένιση των εργατικών ατυχημάτων, την απάλυνση του μόχθου του εργάτη και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την προστασία του περιβάλλοντος. Ερευνα για την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, για φτηνές, συχνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για παραγωγή φτηνής για το λαό ενέργειας κ.λπ. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτές τις συμφωνίες και οι φοιτητές που θα κληθούν στην καλύτερη περίπτωση να δουλεύουν με 430 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα συνεχίσει να παλεύει για να πεταχτούν οι επιχειρήσεις έξω από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου η Παιδεία θα είναι λαϊκή, στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και όπου τα Πανεπιστήμια, ως αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, θα παίζουν τον πραγματικό μορφωτικό, ερευνητικό και κοινωνικό τους ρόλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ