Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προεκλογικά κομπρεμί από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ.

Τα προεκλογικά κομπρεμί μεταξύ μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑ.Ο.Σ., οι πολιτικές συνδιαλλαγές τους προκειμένου να περνά σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη λαϊκή οικογένεια η πολιτική του ευρωμονόδρομου, αναδείχτηκαν περίτρανα στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜ.ΑΡ./Οικολόγων, δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης απηύθυνε ευχαριστίες προς την κυβέρνηση και προσωπικά την υπουργό Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου (υποψήφια στην Α' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ) επειδή εξήγγειλε ότι κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα θα διοχετευτούν στην Αθήνα ανάμεσα σε άλλα και για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας». Από κοντά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγμένος με στήριξη ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Κακλαμάνης που είπε πως «ό,τι χρήμα έρχεται στην πόλη εμείς είμαστε υπέρ», και εξέφρασε επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης «όχι του Δήμου».

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για πλήρη ταύτισή της με την προσπάθεια των κομμάτων της συγκυβέρνησης να ξεχαστούν όσα αντιλαϊκά μέτρα αποφάσισαν και εφάρμοσαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Οτι με παχιά λόγια μπρος στις εκλογές επιχειρούν να παρακαμφθεί η σκληρή για τη λαϊκή οικογένεια πραγματικότητα για την οποία είναι υπεύθυνοι, και να υφαρπάξουν πάλι ψήφους.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι σε αυτό το πλαίσιο συμπαιγνίας δεν αρθρώνει λέξη, π.χ. για τα κονδύλια που έχουν κοπεί από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τους Δήμους, για όσα θα κοπούν παραπέρα, για το πώς θα λειτουργήσουν οι Δήμοι με συγχωνευμένες υπηρεσίες και συρρικνωμένο προσωπικό.

Χαρακτήρισε προκλητικές και ψηφοθηρικές αυτές τις εξαγγελίες για κονδύλια, παράλληλα κατήγγειλε την δημοτική αρχή και τα σχέδιά της για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των επιχειρήσεων στην Αθήνα, καθιστώντας τους εργαζόμενους σκλάβους προς παραπέρα διεύρυνση των κερδών των μονοπωλίων, με παράλληλη μείωση των μισθών τους, γενικευμένη καθίζηση του επιπέδου ζωής της εργατικής οικογένειας.

Υπογράμμισε ότι ακριβώς λόγω της στυγνής πολιτικής του ευρωμονόδρομου έχουν οδηγηθεί σε οριακό σημείο βασικές υπηρεσίες του Δήμου, ζήτησε η δημοτική αρχή να στηρίξει τους συμβασιούχους του Δήμου, εκ των οποίων εκατοντάδες πηγαίνουν πάλι σε δικαστήρια το Μάη, αμέσως μετά τις εκλογές, προκειμένου να διεκδικήσουν και εκεί την παραμονή τους στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ