Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Εντείνει την επίθεση στους εργαζόμενους που αγωνίζονται

Επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνου, στους εργαζόμενους της περιοχής με αφορμή τη νέα επίθεση του δημάρχου

Μέχρι και στο ΚΚΕ επιτέθηκε ο δήμαρχος Μεσσαπίων (ΠΑΣΟΚ), Γ. Μπουροδήμος, για να υπονομεύσει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους τομείς της ύδρευσης και του πολιτισμού και τους οποίους προσπαθεί να τους απολύσει.

Πρόκειται για 33 εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και είναι απλήρωτοι από μερικούς μήνες μέχρι και δυόμιση ολόκληρα χρόνια! Τον περασμένο χειμώνα δώσανε σκληρή μάχη με ποικιλόμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο αγώνας τους ανάγκασε τη δημοτική αρχή να στηρίξει τελικά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τους χαρακτηρίζει αναγκαίους για τη λειτουργία του δήμου. Την απόφαση αυτή έχει αποδεχτεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ωστόσο η δημοτική αρχή δεν έχει σταματήσει την προσπάθειά της να τους διώξει από τη δουλειά. Μάλιστα ο δήμαρχος προσπάθησε να σταματήσει τη νέα απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη φωνάζοντας την αστυνομία και τον εισαγγελέα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι αυτό είναι που κλείνει το δημαρχείο και οι εργαζόμενοι ακολουθούν! Ετσι, προσπαθεί να εμφανίσει τον αγώνα σαν καπρίτσιο του ΚΚΕ και όχι ως αντίδραση των εργαζομένων στην οποία οδηγούν τα προβλήματα που βιώνουν.

Η Σωματειακή Επιτροπή στον τομέα Υδρευσης και Πολιτισμού της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί και τους μόνιμους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα. Σχετική ανακοίνωση έχει βγάλει και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ στηρίζει αταλάντευτα τον αγώνα για σταθερή εργασία

Με αφορμή τη νέα επίθεση του δήμαρχου στον αγώνα των εργαζομένων ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνος, έστειλε επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους των Ψαχνών και της ευρύτερης περιοχής, στην οποία σημειώνει:

«Το ΚΚΕ θέλει να σας ενημερώσει ότι από την πρώτη στιγμή, με συνέπεια και ευθύνη στήριξε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζόμενων στο δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων για να αποφευχθούν οι απολύσεις, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη δουλειά και να καταβάλλει ο δήμος τους μισθούς, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι δύο με δυόμιση χρόνια.

Το ΚΚΕ συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο αυτό στηρίζοντας και τις νέες κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι ασκώντας αναφαίρετο δικαίωμα.

Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και αναγκαίος για να προστατέψουν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και καμιά σχέση με την αλήθεια δεν έχουν οι θέσεις που έκφρασε ο δήμαρχος κ. Μπουροδήμος που επιτίθεται ενάντια στο ΚΚΕ και στον αγώνα των εργαζομένων για να αποκρύψει τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.

Το ΚΚΕ θα κριθεί για την αποφασιστική στάση του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του δημάρχου που θέλουν τους εργαζόμενους ομήρους, απλήρωτους χωρίς δικαιώματα.

Θα κριθεί για τις προσπάθειες που κάνει στο πλευρό των εργαζομένων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο Δήμαρχος θα κριθεί για τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις, τις απειλές και την εμπλοκή της αστυνομίας, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο λαός των Ψαχνών και της γύρω περιοχής πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να εκφράσει μαζικά την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων, να τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ