Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επίδειξη πυγμής στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων

Αντιμεταναστευτικό παραλήρημα για να αρπάξει ψήφους

Η αντιδραστική ρητορική της ΝΔ για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, στόχο έχει να κρύψει την ευθύνη της για το υπαρκτό ζήτημα και να νομιμοποιήσει την καταστολή

Eurokinissi

Η αντιδραστική ρητορική της ΝΔ για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, στόχο έχει να κρύψει την ευθύνη της για το υπαρκτό ζήτημα και να νομιμοποιήσει την καταστολή
Σε νέα επίδειξη πυγμής κατά των μεταναστών προχώρησε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί μέρος της συνολικότερης επίθεσης κατά του λαού. «Ο νόμος πρέπει να επιστρέψει στις πόλεις. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε μια τάξη, να υπάρχει νόμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στην προσωπική του σελίδα στο «Facebook», όπου επικαλούμενος ότι «η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών», επαναλαμβάνει τις γνωστές πολεμικές ιαχές, όπως ότι «χρειάζεται να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», στις οποίες, όπως είπε, «οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο».

Η ΝΔ σηκώνει ψηφοθηρικό κουρνιαχτό, με αιχμή την απαράδεκτη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας - για την οποία ευθύνονται τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ - σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών. Ταυτόχρονα στοχοποιεί τους λαϊκούς αγώνες, πρωτοστατώντας στην κατάργηση των διαδηλώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησε την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής, δηλώνοντας ότι «η αστυνομία πρέπει να είναι προμηθευμένη με τα πιο σύγχρονα μέσα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο».

Παράλληλα πυροδοτεί την ανούσια κοκορομαχία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να οξύνει το ψευτοδίλημμα για το ποιος από τους δύο «μπορεί να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική του μνημονίου». Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης καταλόγισε στον Ευ. Βενιζέλο ότι «συνυπέγραψε τα λάθη του κ. Παπανδρέου», τα οποία εξαντλούνται στο «λεφτά υπάρχουν» και την πρόταση για δημοψήφισμα.

Την ίδια στιγμή, πονοκέφαλο προκαλούν στη Συγγρού οι έντονες εσωκομματικές αναταράξεις που προκλήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Μετά την γκρίνια που προκλήθηκε από την υποψηφιότητα του Γ. Συμπιλίδη στο Κιλκίς, η ανεξαρτητοποίηση του οποίου προκάλεσε την πτώση της κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, νέο πλήγμα στην εικόνα του κόμματος προκάλεσαν οι παραιτήσεις δύο υποψηφίων βουλευτών, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την ανακήρυξή τους.

Πρώτος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Ημαθίας, ο επί τέσσερις θητείες βουλευτής Μιχ. Χαλκίδης, επικαλούμενος ως αιτία τη συμμετοχή ατόμων που «πρεσβεύουν διαφορετικές αρχές και πολιτική». Τον ίδιο λόγο επικαλέστηκε για την αποχώρησή του ο βουλευτής Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνάς, ο οποίος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ όταν καταψήφισε το νέο μνημόνιο και είχε στείλει επιστολή μεταμέλειας στον Αντ. Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ