Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΚΑΙ Τ' ΑΓΚΙΣΤΡΙ

ΠΑΡΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΡΙΟ: «Πώς φαίνεται ότι έχουμε εκλογές... έγιναν πληρωμές, περίπου 65 εκατομμυρίων ευρώ, για αγροτικές συντάξεις, ενισχύσεις και άλλες περιπτώσεις που εκκρεμούσαν τόσο καιρό. Αλλα 18 εκατομμύρια καταβλήθηκαν για αποζημιώσεις των ετών 2009 και 2010, ενώ άρχισε ακόμη και η καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ στους γεωργούς. Την ίδια ώρα το Δημόσιο έχει αρχίσει να πληρώνει όσους άλλους χρωστά, οι συντάξεις δίνονται στην ώρα τους και χωρίς παρακράτηση, ούτε ένας νέος φόρος δεν έχει μπει ούτε μια αύξηση σε τιμολόγια ΔΕΚΟ, όλα καλά και όλα ωραία. Για πόσο ακόμα, όμως;» (το σχόλιο στη ΒΡΑΔΥΝΗ).

ΣΥΝΤΑΞΗ; ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ; «Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και πέραν του καθορισμένου έτους συνταξιοδοτήσεώς τους (...) τα επιπλέον "έτη υγιούς βίου" για όσους διανύουν το 65ο έτος της ζωής τους, καθορίζονται ως "ο αριθμός των ετών που ένας άνθρωπος σε μία συγκεκριμένη ηλικία αναμένεται να ζήσει χωρίς κάποια σοβαρά, ή μέτρια, προβλήματα υγείας, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ενδιαφερόμενος δύναται να διατηρήσει τις συνήθεις του δραστηριότητες"» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ: «Ο κ. Καμμένος και το κόμμα του θα απευθύνει εθνική πρόσκληση στους εφοπλιστές στο City του Λονδίνου, για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα (...) με ρητή δέσμευση να παραχωρήσει δωρεάν για 99 χρόνια τα οικόπεδα για την ανέγερση των απαραίτητων εγκαταστάσεων» (το θέμα στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ: «Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν επί της ουσίας: να αποδοκιμάσουν πρόσωπα, χωρίς να περιέλθει η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας. Επιλέγοντας από τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων πολιτικών σχηματισμών τους καλύτερους - κατά προτίμηση τους νεώτερους» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΟ «ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ»: «Η κρατικοποίηση της YPF μπορεί να φέρει τα διαπιστευτήρια μιας πράξης εθνικού συμφέροντος και να προβάλλεται από πολλά Μέσα σαν ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του νεοφιλελευθερισμού στην Αργεντινή, υπάρχει όμως αρκετό παρασκήνιο που δείχνει ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με ένα επιχειρηματικό θρίλερ με πρωταγωνιστές μεγάλες πολυεθνικές και την εμπλοκή της Κίνας» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΕΠΕΛΑΣΗ: «Η κρατική κινεζική πετρελαϊκή Sinopec (η εταιρεία που φέρεται να ενδιαφερόταν για την εξαγορά του ισπανικού μεριδίου της YPF) έχει μόνο τα τελευταία επτά χρόνια προχωρήσει παγκοσμίως σε περισσότερες από 74 εξαγορές εταιρειών (...) μόνο πέρυσι και πρόπερσι, ξόδεψε πάνω από 10 δισ. δολ. για να αγοράσει μέρος των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της ισπανικής Repsol και της πορτογαλικής Galp Energia στη Βραζιλία» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ