Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Καταγγελίες από μαζικούς φορείς

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά (ΠΑΜΕ), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, τις αμερικανοβρετανικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ, που στόχο έχουν όπως τονίζεται «την επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων σε βάρος των λαών».

Η επίθεση αυτή, επισημαίνεται, εντάσσεται στα γενικότερα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των λαών, των χωρών, την επιμήκυνση της διάρκειας της κυριαρχίας τους. Και καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα απαιτώντας να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ».

Εξάλλου με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος Β/Δ Ελλάδας, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, τη βάρβαρη και τυχοδιωκτική επιδρομή των Αμερικανών και Βρετανών εναντίον του Ιράκ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογραμμίζεται στο κείμενο, φρόντισε να θυμίσει την περασμένη βδομάδα στην ανθρωπότητα ότι μπορεί να άλλαξε το πρόσωπο του πλανητάρχη, όχι όμως και η πολιτική του και χαρακτήρισε τη νέα επίθεση στο Ιράκ «ρουτίνα», χωρίς να χρειαστεί δικαιολογία. Ο νέος πλανητάρχης έδειξε τις δολοφονικές προθέσεις των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια τονίζουν: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν άρθρωσε ούτε λέξη καταδίκης. Η σιωπή είναι ένοχη. Η αντίσταση είναι η έσχατη προσπάθεια στην πιο σκοτεινή προσπάθεια στην πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Οι εγκληματικές ενέργειες, η επέμβαση στα εσωτερικά των χωρών, η απροκάλυπτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα συνεχίζονται όσο οι λαοί μένουν αμέτοχοι». Είμαστε υποχρεωμένοι, καταλήγουν, από τα ίδια τα πράγματα στο όνομα της ζωής των λαών, των παιδιών και των μελλοντικών γενεών να είμαστε συνέχεια στους δρόμους, να δυναμώσουμε τη συσπείρωση και τη μαζικότητα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ