Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ
Ετοιμη «λαιμητόμος» για όλα τα προνοιακά επιδόματα

Επίσημη προαναγγελία από τον εκπρόσωπο του ιμπεριαλιστικού οργανισμού

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με νέα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές προανήγγειλε χτες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και υπεύθυνος για τις υποθέσεις τους στην Ελλάδα, Π. Τόμσεν.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, διαφορετικά απειλείται με νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό», δήλωσε απροκάλυπτα ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλιστικού οργανισμού στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας συγκαλείται στην Ουάσιγκτον αυτό το Σαββατοκύριακο. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι στις προτεραιότητες της πολιτικής που έχουν σχεδιάσει είναι οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, δηλαδή στα επιδόματα ανεργίας, στο ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, επίσης η στήριξη στα πολύτεκνα λαϊκά νοικοκυριά κ.ά.

Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί από κοινού με τη συγκυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη βάζουν στην αντιλαϊκή ατζέντα τα μέτρα που αφορούν στην «πρώτη αναθεώρηση του νέου ελληνικού προγράμματος». Στην ατζέντα μπαίνει και η «αξιολόγηση» των μέτρων που ήδη εφαρμόζουν. Ο Φ. Σαχινίδης θα έχει κατ' ιδίαν «συνεργασία» με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ, τον Π. Τόμσεν και με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ