Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ
Καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ

Η παράταξη της ΝΔ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ μέσα στο προεκλογικό κλίμα εμφάνισε μια πρόταση δήθεν ανακούφισης των φοιτητών - σπουδαστών και των οικογενειών τους. Ανακάλυψε τώρα ότι δεν μπορούν να τελειώσουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους, είδε πως η ανεργία στους νέους φτάνει στο 50% κ.ά. Τι προτείνει για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν φοιτητές, σπουδαστές και οι οικογένειές τους; Εθελοντική δουλειά φοιτητών για πιστοποίηση γνώσεων, δηλαδή, (τσάμπα) εργασία σε φορείς και ιδρύματα (δικαστήρια, φυλακές ανηλίκων, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας κ.ά.) με «έπαθλο» πιστοποιητικά, δηλαδή μια ακόμα βεβαίωση για να τη βάλουν οι φοιτητές στη συλλογή τους! Πλήρης νομιμοποίηση, δηλαδή, της λογικής ότι οι φοιτητές πρέπει να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές και τώρα που οι μισθοί των νέων δε φτάνουν ούτε τα 500 ευρώ, δεν μπορεί να προτείνει τίποτα παραπάνω από... εθελοντική δουλειά ή το πολύ, μερική απασχόληση εντός των ΑΕΙ (για να μπορέσουν να απαλλαγούν τα ιδρύματα και από μια σειρά εργαζόμενους). Ακόμα, ζητά ενίσχυση των γραφείων διασύνδεσης στις σχολές, για να μπορούν καλύτερα οι επιχειρήσεις να «αγοράζουν» και να «νοικιάζουν» φτηνούς εργαζόμενους.

Επιπλέον, προτείνει άτοκα δάνεια που θα αποπληρώνονται μετά την αποφοίτηση. Δηλαδή, αποδέχεται πλήρως ότι οι φοιτητές χρειάζονται σχεδόν ένα μισθό το μήνα, για να σπουδάσουν και αντί για δωρεάν σπουδές, προτείνει δάνεια που θα αποπληρώνονται μετά την αποφοίτηση (λες και οι απόφοιτοι με το που τελειώνουν τις σπουδές βρίσκουν απευθείας δουλειά) και ουσιαστικά θα βαραίνουν τις πλάτες των φοιτητών για μια ζωή αν καταφέρουν να τα αποπληρώνουν, με λιγότερα από 500 ευρώ που θα παίρνουν για να ζήσουν... Αντίστοιχα, αντί για δωρεάν συγκοινωνίες και μεταφορές για τους φοιτητές, προτείνει μια μικρή μείωση στα εισιτήριά τους...

Το θέμα της επιχειρηματικότητας είναι κυρίαρχο στην κατά τα άλλα «κοινωνική πρόταση» της ΔΑΠ. Προτείνει «ταμείον επενδύσεων αποφοίτων», απ' όπου θα ενισχύονται επιχειρηματικές ιδέες, κοροϊδεύοντας τους νέους ότι αντί για δουλειά θα μπορέσουν να ζήσουν πουλώντας πατέντες ή ότι θα γίνουν όλοι επιχειρηματίες... Στην πραγματικότητα, θέλει τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές (όπως προβλέπει ο νόμος - πλαίσιο) για να επενδύσουν σε επιχειρηματικές ιδέες φοιτητών. Επιδιώκει οι φοιτητές να προσανατολίζονται στις αυταπάτες για μπίζνες και όχι στις σπουδές τους, ζητώντας και απ' τους καθηγητές να γίνουν «μέντορες» επιχειρηματικών ιδεών! Επιπλέον, προχωρά και σε προτάσεις για διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Επίσης, θα ...ελεήσει τους φοιτητές με εστίες που θα κατασκευάζονται με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για να έχουν πελάτες οι ιδιώτες επενδυτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη μια προτείνει (γενικά) πιο ελαστικά κριτήρια στη στέγαση φοιτητών με άνεργους γονείς, ενώ από την άλλη θέλει και «χαμηλό μίσθωμα» για τους φοιτητές που δεν πληρούν τα κριτήρια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δηλαδή, να πληρώνουν όλοι για τη στέγαση!

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές ανακοίνωσε την «κοινωνική» της πρόταση, για να ενισχύσει τη ΝΔ. Οσο κι αν προσπάθησε να δείξει κοινωνικά ευαίσθητη δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το να διατυπώσει προτάσεις ενάντια στους φοιτητές που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Ψήφο τώρα στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ