Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΜΕΚ» - «ΒΕΚ»
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Θετική εξέλιξη στον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των Αφών Λεμονιά χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» την αποδοχή εκ μέρους της εργοδοσίας συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη δέσμευσή της για σταμάτημα της εκ περιτροπής εργασίας.

Οπως επισήμαναν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ΜΕΚ, ΒΕΚ, ΜΕΚ - MARM και SYMBRO θα επιστρέψουν στη δουλειά, μετά από 47 μέρες συνεχούς απεργίας, με ψηλά το κεφάλι, έχοντας κερδίσει σε πείρα, καθώς όλες αυτές τις εβδομάδες, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Συνδικάτο, έδωσαν ένα σκληρό αγώνα. Ασφαλώς βρίσκονται σε επιφυλακή και σε οποιαδήποτε περίπτωση αθέτησης από την πλευρά της εργοδοσίας θα ξαναβγούν στο δρόμο του αγώνα.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου σημείωσαν ότι την απόφαση για αγώνα την πήραν οι εργαζόμενοι κόντρα στο κλίμα συναίνεσης και υποταγής που θέλουν να καλλιεργήσουν στους εργάτες το κεφάλαιο, η εργοδοσία και τα κόμματά τους και κόντρα στα στηρίγματά τους, τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και των παρατάξεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό, αφοπλίζουν τους εργαζόμενους και παίρνουν αποφάσεις για μειώσεις μισθών και τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων. Υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι αυτό που έκανε τους εργαζόμενους να κρατήσουν ήταν η αλληλεγγύη στην οποία πρωτοστάτησαν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, ότι πήραν υπόψη την εμπειρία του ταξικού εργατικού κινήματος, δεν γλίστρησαν σε τρικλοποδιές που τους έβαζαν συγκεκριμένες δυνάμεις και γκρούπες που εμφανίστηκαν και προσπαθούσαν με κωλοτούμπες μια να σπέρνουν τον κούφιο ενθουσιασμό, μια την απογοήτευση.

Ακόμα και όταν το Συνδικάτο σύρθηκε από την εταιρεία στα δικαστήρια και η απόφαση της αστικής δικαιοσύνης ήταν θετική, δεν πέρασαν οι αυταπάτες που προσπαθούν να περάσουν στους εργάτες, κυρίως οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, για τις νομικίστικες μεθόδους, τις διαβουλεύσεις, το να εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και να αφήνουν στην άκρη την ταξική πάλη...

Νέες δικαστικές διώξεις

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κατάγγειλαν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων που συνεχίζεται αυτή τη φορά με τη δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Συνδικάτου, Βασίλη Λινάρδου, για καθαρά συνδικαλιστική δράση, από την εργοδοσία των επιχειρήσεων «Κανάκη». Οπως είπαν, ο Β. Λινάρδος οδηγείται για δεύτερη φορά στα δικαστήρια, αύριο Πέμπτη 26 Απρίλη, αν και είχε αθωωθεί πρωτόδικα, με χαλκευμένες κατηγορίες και με προσπάθεια να λοιδορηθεί το όνομά του και το κύρος του Συνδικάτου. Και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν και να υπερασπιστούν το ταξικό Συνδικάτο, παίρνοντας μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ