Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Με αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς τιμάμε την Πρωτομαγιά

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αττικής θα γίνει στην πύλη της «Χαλυβουργίας» στις 10 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Αφίσα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αττικής
Αφίσα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αττικής
Μαζί με τους χαλυβουργούς, που για έξι μήνες δίνουν σκληρό απεργιακό αγώνα, η εργατική τάξη της Αττικής θα τιμήσει τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά. Σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης, το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της Αττικής να τιμήσει την Πρωτομαγιά μπροστά στις πύλες της «Χαλυβουργίας», να στηρίξει ολόπλευρα τους απεργούς και όλους τους εργάτες που αγωνίζονται. Η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση όλης της Αττικής θα γίνει στις 10 π.μ., στις πύλες του εργοστασίου, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ οργανώνει πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης της Αθήνας η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται (π.χ. ενοικίαση λεωφορείων), ώστε να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι με τα πανό, τα πλακάτ και τα συνθήματά τους στο χώρο της εκδήλωσης.

Κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να δώσουν μαζικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και σε όλες τις εκδηλώσεις. Με ανακοίνωσή του, ενόψει της μεγάλης μέρας της εργατικής τάξης, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Οι φοιτητές με την εργατιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά! Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας, στην Αθήνα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας 10 π.μ.» τονίζει σε ανακοίνωση - κάλεσμα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Να βροντοφωνάξουμε: Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400 ευρώ για να σωθούν τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών!

Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών για πάνω από 6 μήνες, αποτελεί τη συνέχεια αυτών των μεγάλων στιγμών της ταξικής πάλης. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι φοιτητές.

Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι, δεν εξανθρωπίζεται, αυτό αποδεικνύουν και οι κρίσεις του. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι η βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας. Απέναντι σ' αυτήν τη βαρβαρότητα, σήμερα χρειάζονται αγώνες επιθετικοί. Αγώνες που θα βάζουν στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Μόνη λύση είναι να ισχυροποιήσουμε τη δική μας πραγματική κοινωνική συμμαχία, να ισχυροποιήσουμε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2023-04-25 00:00:00.0)
Την Κυριακή 8 Μάη ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς (2016-04-21 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τις απεργιακές συγκεντρώσεις (2012-04-21 00:00:00.0)
Η Πρωτομαγιά να είναι αφετηρία νέων αγώνων (2011-04-27 00:00:00.0)
«Πλημμύρισε» το κέντρο της πόλης (2010-05-04 00:00:00.0)
Παλλαϊκή κινητοποίηση στις 77 απεργιακές συγκεντρώσεις (2009-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ