Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Την Κυριακή 8 Μάη ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Από τον περσινό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα
Από τον περσινό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα
Με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.30 π.μ., τιμάει το ΠΑΜΕ τη φετινή Πρωτομαγιά. Στη Θεσσαλονίκη, η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση μετέφερε το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 3 Μάη, μια μέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να υπονομεύσει τη συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που παίρνουν αντικειμενικά το χαρακτήρα της σύγκρουσης με τα αντιλαϊκά μέτρα σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης με 48ωρη γενική απεργία.

Στο κάλεσμα για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 8/5 στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «130 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί την εργατική τάξη της χώρας, τα συνδικάτα της, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων να δώσουν μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη».

Σημειώνουμε ότι η συναυλία αλληλεγγύης, που θα γίνει στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης, έχει τον τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Απόφαση για απεργία στις 8/5 πήρε χτες η ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ