Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις για την απληρωσιά που γενικεύεται

Απεργίες, στάσεις εργασίας και διαμαρτυρίες εργαζομένων σε χώρους δουλειάς

Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εργοδοσίας στο Καπανδρίτι και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου οργάνωσαν χτες οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η επιστροφή των μισθών στα προ των μειώσεων επίπεδα και η υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά απήργησαν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του «Ζούρα» στην Ξάνθη.

Επίσης, σε συγκέντρωση σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν τα Σωματεία Καθαριστριών Πειραιά, Μαγνησίας, Λάρισας, Χαλκίδας, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Σχολείων Αθήνας και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αθήνας σε εργολαβικά συνεργεία.

Σήμερα, στις 4 μ.μ., έχει οριστεί συνάντηση με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων και για να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων.

Χτες, εξάλλου, εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕ» στο Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχαν σε τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Η εργοδοσία επιχειρεί να μετατρέψει σε καθεστώς την καθυστέρηση στις πληρωμές, καθώς έχει καταβάλει μόνο ένα μέρος του μισθού για το μήνα Μάρτη, δεν έχει βάλει το δώρο Πάσχα, ούτε και το μισθό του Απρίλη.

Στην Ξάνθη, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία της περιοχής σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, σήμερα Πέμπτη, στις 9 π.μ., μέρα που συνεχίζεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των απολυμένων από τις επιχειρήσεις «Ροδόπη» και «ΚΟΜΟΤΕΞ».

Στο μεταξύ, την απόλυση του εργαζόμενου Πέτρου Αντζούς από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος»«για τη συνδικαλιστική του δράση» καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού. Ο συγκεκριμένος οδηγός είναι γραμματέας του σωματείου και απολύθηκε «με ανυπόστατες κατηγορίες», σύμφωνα με το σωματείο, μετά από 18 χρόνια δουλειάς.

Τέλος, σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας απλήρωτοι εργαζόμενοι σε κέντρα Ειδικής Αγωγής. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ