Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίστηκαν χτες τα πάρε - δώσε με το κουαρτέτο

Μέχρι αργά συνεχιζόταν η συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο

Με ισχυρό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταθέσει ακόμα και σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου με τις σαρωτικές ανατροπές στην Ασφάλιση, με στόχο να ψηφιστεί στην Ολομέλεια αμέσως μετά το Πάσχα, συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ οι συζητήσεις υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Βέβαια, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την ολοκλήρωση των συζητήσεων και συνολικά της «αξιολόγησης», αφού οι όποιες αλλαγές επέλθουν θα είναι προς το χειρότερο και σε κάθε περίπτωση θα δώσουν το «πράσινο φως» ώστε ο νόμος - λαιμητόμος για την Ασφάλιση να προωθηθεί για ψήφιση. Από αυτήν τη σκοπιά, τα συνδικάτα προετοιμάζονται να απαντήσουν άμεσα μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τη 48ωρη γενική απεργία.

Προσερχόμενος πάντως, χτες, στη συνάντηση με το κουαρτέτο, ο υπουργός Εργασίας συνέχισε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, δηλώνοντας ότι «δεχόμαστε βελτιώσεις, όχι νέες περικοπές», όταν το σχέδιο νόμου που δημοσιοποίησε προχτές όχι μόνο επιβάλλει νέες αιματηρές περικοπές σε παλιούς και πολύ περισσότερο στους νέους συνταξιούχους, αλλά στην κυριολεξία δεν αφήνει τίποτα όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Απόδειξη αυτού είναι και η εκτίμηση του ίδιου του υπουργού ότι η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού μοντέλου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα ρίξει τη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη από το 17% του ΑΕΠ σήμερα, στο 16% το 2017 και στην ωρίμανσή του στο 7% έως 8% του ΑΕΠ! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στόχος και «όραμα» της κυβέρνησης είναι εκατομμύρια συνταξιούχων, που θα αντιστοιχούν στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας, να λαμβάνουν κάτω από το 10% του ΑΕΠ! Ετσι εννοεί η κυβέρνηση την «ισονομία» και τη «δικαιοσύνη» που φέρνει το νέο μοντέλο της, το ρίξιμο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κοινωνικό Καιάδα.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι με τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών στο 60% - 65%, ενώ για την κατάργηση του αγγελιόσημου που διαλύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων - ασφαλισμένων στα Ταμεία Τύπου, εμφανίστηκε ως Πόντιος Πιλάτος «να νίπτει τας χείρας του», δηλώνοντας ότι «προσπαθήσαμε μέχρι τέλους αλλά δεν το δέχτηκαν οι θεσμοί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ