Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπερασπίζεται την αντιλαϊκή πολιτική και ζητά φόρους

Κάλεσμα στο λαό, στα κριτήρια ψήφου του, να συμπεριλάβει την πολιτική των κομμάτων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απέναντι και στα ζητήματα της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, έστειλαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ, χτες, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Μια πολιτική που θέλει την τοπική διοίκηση να παίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής (απολύσεις, προώθηση της μερικής απασχόλησης, επιβολή φόρων, κατάργηση υπηρεσιών και κοινωνικών υποδομών). «Καλούμε το λαό να ψηφίσει ΚΚΕ γιατί αντιστάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και συνέβαλε στην οργάνωση της πάλης του λαού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του», σημείωσε χαρακτηριστικά εκ μέρους των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Στέλιος Λάμπρου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.

Επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατέθεσαν κοινό ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να ικανοποιηθούν κάποια οικονομικά αιτήματα ώστε «να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι δήμοι» και επιβεβαιώνουν τη στήριξή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου για την ανάπτυξη, ζητώντας στην κατεύθυνση αυτή η Τοπική Διοίκηση να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ ζητά την «αποκέντρωση» της εξουσίας, καλώντας οι δήμοι να αναλάβουν την επιβολή, διαχείριση και είσπραξη φόρων αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες. Χαρακτηριστικά, ο Απ. Κοιμήσης (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε ότι «δε διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία γιατί το κράτος έχει καταρρεύσει», συμπληρώνοντας ότι «τώρα είναι η στιγμή για οικονομική αυτοτέλεια», δηλαδή για λειτουργία των δήμων με ίδιους πόρους, συντασσόμενος έτσι με τις πρόσφατες διακηρύξεις του αρχηγού της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά. Οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επανέλαβαν ότι... κατανοούν την οικονομική συγκυρία και τις περικοπές που γίνονται στο όνομα της κρίσης, ζητώντας να μη γίνουν νέες στην τοπική διοίκηση και να αποδοθούν τα υποσχεθέντα 450 εκατ. ευρώ, ώστε να λειτουργήσουν οι δήμοι ως ανάχωμα στην εξαθλίωση του λαού και απορροφητήρας ακραίων αντιδράσεων. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των δημάρχων με τον υπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, ο τελευταίος είπε ότι θα δοθούν στους δήμους 300 από τα 450 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Στ. Λάμπρου, στην τοποθέτησή του στη ΓΣ σημείωσε ότι η πολιτική του πετσοκόμματος των χρημάτων προς την τοπική διοίκηση έχει ονοματεπώνυμο. «Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μαζί με το ΛΑΟΣ, ψήφισαν τον προϋπολογισμό. Αυτόν εκτελούν», τόνισε. Κατέθεσε την πρόταση των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ, με την οποία καλούν τους εργαζόμενους σε κοινή πάλη για: Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών, τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ