Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανάκληση της απόφασης του ΕΔΟΕΑΠ για περικοπές ζητά η ΕΣΗΕΑ

Την άμεση ανάκληση των επώδυνων μέτρων για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, που αποφάσισε η Διοίκηση του Ταμείου, ζητά μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική πολιτική που ακολουθείται και τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, φαίνεται να «ξεχνά» τόσο την τακτική της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα όσο και την πρακτική να επιβάλλει αλλεπάλληλες περικοπές παροχών και συντάξεων στους ασφαλισμένους, η εργασία των οποίων κρατά «ζωντανό» το Ταμείο. Πρακτική που ακολουθείται από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική, προκειμένου να φορτώσει τα βάρη και τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, επικαλούμενη την κρίση, τη μείωση των εσόδων του Ταμείου και το «κούρεμα» των αποθεματικών, ανακοίνωσε «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διάσωση του Ταμείου», το οποίο περιλαμβάνει νέες περικοπές στις παροχές ασθενείας, στις επικουρικές συντάξεις, πλήρη κατάργηση επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών και διαγραφή των ανέργων από τα «μητρώα», αλλά και μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «αιφνιδιαστικές» αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ, γιατί «μετά από 44 χρόνια ιστορικής διαδρομής, θυσιών και αγώνων, είναι η πρώτη φορά που η αιρετή Διοίκηση του αυτοδιοίκητου Οργανισμού» οδηγεί με τις αποφάσεις της στην «αβεβαιότητα» και την «ανασφάλεια», όταν όμως οι βάρβαρες περικοπές έχουν αρχίσει από το Γενάρη του 2010.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση αναφέρει ότι οι αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ είναι «είναι αυθαίρετες, άδικες και πλήρως αντικαταστατικές», «υπονομεύουν τη ζωή, την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια όλων των μετόχων-μελών», ενώ θα «επιφέρουν νέο πλήγμα στον υπολογισμό, την απονομή και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων».

Στην προχτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε επίσης: Να καλέσει τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων, τα μέλη των οποίων συγκροτούν τον ΕΔΟΕΑΠ, να προβούν σε ανάλογα διαβήματα διαμαρτυρίας. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των μετόχων-μελών του Οργανισμού, στο κτίριο του Οργανισμού (Σισίνη 18), προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στις πρωτοφανούς σκληρότητας αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χυδαίος αντικομμουνισμός από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ (2012-07-15 00:00:00.0)
Εμμένει στις περικοπές (2012-07-01 00:00:00.0)
Θεωρεί αναγκαίες τις περικοπές (2012-06-30 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι απαιτούν ανάκληση των καταστροφικών αποφάσεων της διοίκησης (2012-06-26 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις σε βάρος των ασφαλισμένων (2012-06-22 00:00:00.0)
Αγριες περικοπές συντάξεων και δικαιωμάτων από «αντιμνημονιακούς» (2012-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ