Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συλλογική χορευτική έκφραση

Από τις 2 - 14/5, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι σύγχρονου χορού, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από τις χορευτικές ομάδες «Amorphy», «Lemurius», «Νταλίκα», «Πρόσχημα» και «Φora». Το σεμινάριο, που είναι ανοιχτό σε όλους, με ελεύθερη συμμετοχή, αλλά με τήρηση της σειράς προτεραιότητας, θα λήξει με μια παράσταση, με τίτλο «Αλυσιδωτές Αντιδράσεις».

Οι πέντε ομάδες σύγχρονου χορού, με βάση την εμπειρία και τις προτάσεις όσων πήραν μέρος στο εργαστήριο 7+1, που πραγματοποιήθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011, αποφάσισαν, σε συνεργασία με το ΙΜΚ, να εξελίξουν τη δράση τους, διοργανώνοντας το τωρινό εργαστήριο 9+1, «Αλυσιδωτές Αντιδράσεις», που με μια συμπυκνωμένη διαδικασία προβών για την παράσταση οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο του κάθε χορογράφου, με στόχο να ενισχύσουν την πρωτοβουλία και συμμετοχή τους σε δημιουργικές - καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να αναπτυχθεί στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις πέντε ομάδες.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χορού, αλλά και σε ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, ανάλογα με το κάλεσμα του κάθε χορογράφου. Οι χορογράφοι πριν το εργαστήρι θα χορογραφήσουν συνεργατικά μια κοινή αρχή για τις πέντε χορογραφίες και η κάθε ομάδα θα ξεδιπλώσει τη χορογραφία της προς τη δική της κατεύθυνση. Ο κάθε συμμετέχων θα δουλέψει με μία από τις πέντε ομάδες, από τις 2 - 14/5. Τα πέντε κομμάτια που θα προκύψουν, ως μία «Αλυσιδωτή Αντίδραση» θα ενωθούν σε μια ενιαία χορογραφία και θα παρουσιαστούν σαν ενιαία παράσταση (14/5, 9 μ.μ., στο «Θέατρο» του ιδρύματος, με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει έως τις 30/4 να συμπληρώσουν σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν προσωπικά στο Ιδρυμα «Μ. Κακογιάννης» ή ηλεκτρονικά στο info@mcf.gr., όπου μπορούν να δουν και το πρόγραμμα δοκιμών της κάθε ομάδας. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 693665 26 70 (12 μ. - 2 μ.μ.), 6942063087 (6 - 8 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ