Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Καθαρή και σταράτη απάντηση στην κάλπη

Φώτης Βαρδής, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ

Το ΚΚΕ αντιπάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα με σθένος τις δυνάμεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Ως κόμμα αντλεί δύναμη από τα μέλη του, αλλά πολύ περισσότερο αντλεί δύναμη από το ίδιο το εργατικό κίνημα που, σε τελευταία ανάλυση, είναι και η μόνη κοινωνική δύναμη που μπορεί να τεθεί επικεφαλής μιας κοινωνικής συμμαχίας, ώστε να ανατρέψει την εξουσία των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ δεν καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι αρκεί μια απλή κοινοβουλευτική ενίσχυση των δυνάμεών του - κάτι που κάνουν τα άλλα κόμματα της αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ - για να αλλάξει σε πολιτικό επίπεδο και να αντιστρέψει την αντικοινωνική πολιτική, αλλά επίμονα πασχίζει να αναδείξει μέσα στο εργατικό κίνημα πόσο μεγάλη αξία έχει να πιστέψει στη δύναμή του ο κάθε εργαζόμενος και να δραστηριοποιηθεί συντεταγμένα μέσα από συλλογικότητες όπως τα εργατικά σωματεία, δίνοντας φυσικά δύναμη και στο ΚΚΕ, για να επιχειρήσει τη ρήξη και την ανατροπή.

Αυτοί που κατηγορούν σήμερα το ΚΚΕ ότι δε θέλει να κυβερνήσει δεν το κάνουν από πολιτική αφέλεια, αλλά με δόλο, ώστε να εγκλωβισθεί ο εργαζόμενος πολίτης στη λογική πως η μοίρα του μπορεί να αλλάξει κάνοντας αλλαγές μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εξουσία των μονοπωλίων.

Στηρίζω κριτικά και με όλες μου τις δυνάμεις το ΚΚΕ, γιατί είναι μια καθαρή και σταράτη απάντηση απόρριψης εκείνων των πολιτικών που μας έφεραν στον εργασιακό κατήφορο και στην κοινωνική αποτελμάτωση. Καλώ τους εργαζόμενους και τους αριστερούς πολίτες σ' αυτές τις εκλογές η ψήφος μας να γίνει η αρχή για την ανατροπή των πολιτικών που κατεδάφισαν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, κάνοντας την αγανάκτησή τους πολιτική πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ