Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Συντηρούν τον αποπροσανατολισμό του ντιμπέιτ

Πρόταση Βενιζέλου στα κόμματα της τελευταίας Βουλής για μια τουλάχιστον τηλεμαχία

Νέα τροφή στο σήριαλ της τηλεμαχίας, για να συντηρηθεί το αποπροσανατολιστικό προεκλογικό παιχνίδι που έχουν στήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδωσε χτες ο Ευ. Βενιζέλος, προτείνοντας τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού ντιμπέιτ με τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών, που τα κόμματα τους είχαν Κοινοβουλευτικές Ομάδες στην τελευταία Βουλή.

Επιβεβαιώνοντας ότι ο στόχος της πρότασης είναι να συνεχιστεί αμείωτο το μαγκανοπήγαδο της στείρας κοκορομαχίας με τη ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, δήλωσε χτες ότι «ο κ. Σαμαράς, στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο διάλογο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από διαδικαστικά προσχήματα. Σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να ακούσει, να συγκρίνει και να κρίνει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την επιστολή που έστειλε στους Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Καρατζαφέρη, Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο, ζητά τη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός τηλεοπτικού διαλόγου και προτείνει οι όροι του ντιμπέιτ «να καθοριστούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές». Απορριπτική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «προσπαθεί να αναγάγει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που -όσες φορές και αν έγινε- οι πάντες την έχουν καταγγείλει».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «σαν ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστεί η ισοτιμία όλων θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε τη συζήτηση με τους επικεφαλείς των 7 κοινοβουλευτικών κομμάτων με την προϋπόθεση ότι θα διοργανωθεί και δεύτερη συζήτηση με τους επικεφαλής των υπολοίπων κομμάτων». Υπέρ της πρότασης Βενιζέλου τάχτηκε η ΔΗΜ.ΑΡ., υπενθυμίζοντας ότι «εξαρχής τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής "debate" με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Από την πλευρά του ο ΛΑ.Ο.Σ έθεσε σαν προϋπόθεση τη συμμετοχή του Αν. Σαμαρά για να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν υπήρχε επίσημη αντίδραση από το κόμμα Καμμένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ