Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στην «ASPROFOS»

Αμεση ανάκληση των απολύσεων στην «ASPROFOS» (ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ) ζητά το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλώντας τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στο σωματείο και οργάνωση του απεργιακού αγώνα.

Το Σωματείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η εργοδοσία του ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ -τώρα που τελειώνουν τα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου της πρώην Petrola- ξεκινά την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζομένους της ASPROFOS. Σε συνδυασμό με 55 "οικιοθελείς" αποχωρήσεις, η εργοδοσία προχωράει σε διακοπή των συμβάσεων εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών (ήδη η απόλυση έχει ανακοινωθεί σε 11 εργαζόμενους, αλλά τα σχέδια της εργοδοσίας φτάνουν πολύ μακρύτερα)».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ομιλος έχει προχωρήσει σε μεγάλη μείωση του προσωπικού στις εταιρείες του. Για παράδειγμα, στην ΕΚΟ οι εργαζόμενοι από 720 έχουν απομείνει λιγότεροι από 400. Στην BP από 260 έχουν μείνει λιγότεροι από 200.

«Ολα αυτά συμβαίνουν -σημειώνει το κλαδικό σωματείο- σε καιρούς που ο Ομιλος ΕΛΠΕ, και παρά την οικονομική κρίση, διατηρεί υψηλή κερδοφορία, η οποία μάλιστα θα εκτιναχθεί πολύ παραπάνω με την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου της Ελευσίνας. Η συρρίκνωση, μέχρι εξαφανίσεως, της Asprofos αποτελεί στρατηγική επιλογή των συμφερόντων Λάτση και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον τρόπο που οι καπιταλιστές κλείνουν επιχειρήσεις και απαξιώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ