Τετάρτη 2 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατέφυγε στην τρομοκρατία

Με τις δικαστικές διώξεις και την καταστολή των ΜΑΤ, η εργοδοσία των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας, απαιτώντας την ανάκληση των 6 απολύσεων που έκανε η διοίκηση του ΚΤΕΛ το προηγούμενο διάστημα.

Οι ιδιοκτήτες, το Σάββατο, επιχείρησαν να σπάσουν την αγωνιστική κινητοποίηση και να εκτελέσουν τα δρομολόγια, οδηγώντας οι ίδιοι τα λεωφορεία. Επίσης, κινητοποίησαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να σπάσουν την απεργιακή περιφρούρηση που στάθηκε μπροστά στα λεωφορεία. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων και ενός απολυμένου με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Πυλαίας από όπου απελευθερώθηκαν, κάτω από την πίεση της μαζικής αντίδρασης των συναδέλφων τους και εργαζομένων άλλων κλάδων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Τμήμα. Παρέμβαση για την απελευθέρωσή τους έκανε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας. Οι συλληφθέντες θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.

Η διοίκηση των ΚΤΕΛ συνέχισε τις προκλήσεις, καθώς το ίδιο βράδυ κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, σε βάρος 18 μελών του Σωματείου που ήταν παρόντα στην απεργιακή κινητοποίηση, με στόχο να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση την επόμενη μέρα.

Ακόμη πιο αποφασισμένοι και πιο μαζικά, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στη στάση εργασίας της Κυριακής και περιφρούρησαν τον αγώνα τους, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Σήμερα, στα δικαστήρια Πολυγύρου, αναμένεται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι ζητώντας να κριθούν παράνομες οι 6 απολύσεις και να ανακληθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ