Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Με την πλάτη στον τοίχο

«Κακός» επισκέπτης θέλει να αποδειχθεί για την Ταουγκρές ο Ολυμπιακός που δίνει σήμερα τον «υπέρ πάντων αγώνα» στην Ισπανία (21.30). Σκοπός των «ερυθρολεύκων», όπως τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος, είναι να «πάρουν πίσω το δώρο που έκαναν οι ίδιο στην Ταου την προηγούμενη βδομάδα». Αλλωστε αν δεν τα καταφέρουν τότε λένε αντίο στα ευρωπαϊκά τους όνειρα, αφού οι γηπεδούχοι με 2-0 στις νίκες θα είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. «Παίξαμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο και το χειρότερο δεύτερο μέρος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πάμε λοιπόν, να πάρουμε το δώρο μας πίσω και να επιστρέψουμε στο ΣΕΦ για το τρίτο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Ηλία Ζούρου. Βέβαια και ο ίδιος γνωρίζει ότι η αποστολή δεν είναι καθόλου εύκολη αφού η έδρα της Ταου θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. «Οπως έχει αποδείξει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει μέσα στις πιο σκληρές έδρες. Οι φίλαθλοι όμως, δεν παίζουν μπάσκετ. Οι παίκτες παίζουν. Είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε. Θα χρειαστεί να παρουσιαστούμε πολύ συγκεντρωμένοι και να φανούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται. Είμαστε πανέτοιμοι», επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και στη διάθεση του Ηλία Ζούρου έχει τεθεί και ο Μίλαν Τόμιτς αφού δείχνει να ξεπερνάει τη συνδεσμική κάκωση που είχε «κληρονομήσει» από το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων.

Εξάλλου, για τη Σουπρολίγκα ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να ρεφάρει την ήττα του από την Εφες Πίλσεν κόντρα στη Λεβερκούζεν στο «Ιβανώφειο» (19.30 ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).

  • Στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 συνεχίζει να παραμένει το Περιστέρι μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε στο Μαρούσι με 82-87. Στα αξιοσημείωτα της 16ης αγωνιστικής η νίκη του Ηρακλή στην παράταση επί της ΑΕΚ με 82-80 (κ.α. 74-74). Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Μακεδονικός-Ολυμπιακός 66-70, Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 82-88, ΠΑΟΚ-Αρης 77-76, Δάφνη-Ηράκλειο 93-91 παρατ. (κ.α. 84-84), Νήαρ Ηστ-Μίλωνας 93-74. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Περιστέρι 31, Ολυμπιακός 31, Παναθηναϊκός 29, ΑΕΚ 28, Πανιώνιος 26, Ηρακλής 26, ΠΑΟΚ 24, Μαρούσι 23, Νήαρ Ηστ 21, Δάφνη 21, Αρης 20, Ηράκλειο 20, Μίλωνας 19, Μακεδονικός 17.
  • Η τύχη δεν έκανε το χατίρι της Εθνικής ανδρών αφού η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 2001 που θα γίνει στην Τουρκία έφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα δύσκολα. Η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, την Ιταλία και τη Βοσνία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ