Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κέρδισε και τη μάχη της Κρήτης

Φάση από τον αγώνα του Ηρακλείου ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Ρουίς

Sportidea

Φάση από τον αγώνα του Ηρακλείου ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Ρουίς
Συγκλονιστική ήταν η αγωνιστική που μας πέρασε στο πρωτάθλημα της Εθνικής Κατηγορίας, αφού το ντέρμπι, οι εκπλήξεις και τα δυνατά παιχνίδια κράτησαν αμείωτο ως το τέλος το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Κερδισμένος ο Ολυμπιακός, ηττημένοι ΑΕΚ και θέαμα... Ετσι, ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής που διεξήχθη στο γήπεδο του ΟΦΗ. Οι τυπικά - όπως αποδείχτηκε - γηπεδούχοι «ερυθρόλευκοι» πήραν πολύ σημαντική νίκη επί του «δικεφάλου» με 2-1 και, όπως ανέφερε και ο τεχνικός τους, Τάκης Λεμονής, ισοδύναμη με τον... μισό τίτλο. «Ηταν ένα δυνατό ματς, με ένταση και πάθος, το οποίο δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ηταν πολύτιμη η νίκη για τον 5ο τίτλο. Είχαμε δύο καλά αποτελέσματα με την ΑΕΚ. Πήραμε αυτό που θέλαμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και άλλες νίκες», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο «κόκκινος» τεχνικός. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου, που είπε: «Κάναμε το μεγάλο βήμα, αλλά θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στη βαθμολογία και να πανηγυρίσουμε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα». Τελείως διαφορετικά, όμως, ήταν τα συναισθήματα των παιχτών και της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, ενώ χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου της Ενωσης, Εγκε Γκέραρντ: «Δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας. Οταν χρειάστηκε να πιέσουμε στο 2ο μέρος, δε βρήκαμε το σθένος να κάνουμε κάτι καλύτερο». Παρ' όλα αυτά, έντονα ήταν τα παράπονα των «φιλοξενούμενων» για τη διαιτησία του κ. Χέλη και των βοηθών του, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που χτες η ΑΕΚ ζήτησε την παραπομπή τους.

Χωρίς πρόβλημα πέρασε ο Παναθηναϊκός από τον Πύργο, καθώς κατέβαλε άνετα τον Πανηλειακό με 3-0. Μετά τη νίκη αυτή οι «πράσινοι» επανέφεραν την ηρεμία στους κόλπους τους, ενώ οι παίχτες έδειξαν να προσαρμόζονται με τις εντολές του Στράτου Αποστολάκη. «Ξεκινήσαμε θετικά και θέλουμε και στη συνέχεια να δείξουμε τον καλό μας εαυτό», τόνισε μετά τον αγώνα ο «πράσινος» τεχνικός.

Στο «παραπέντε» κρίθηκε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο Καυτατζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και του Πανιωνίου. Οι δύο ομάδες μέχρι το 92΄ ήταν ισόπαλες με 3-3, όμως ο Σαπουντζής κατάφερε να «γκρεμίσει» τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για ισοπαλία, αφού με δικό του τέρμα ο «γηραιός» πήρε σπουδαία νίκη με 4-3.

Τα άλλα αποτελέσματα είναι: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-0, Αρης-Ξάνθη 1-0, Ιωνικός-Παναχαϊκή 3-1, Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα 1-3, Αθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννενα 0-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ