Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Συμπαράσταση στον αγώνα των καθηγητών του Ωδείου Αθηνών

Τη συμπαράστασή του «στο δίκαιο αγώνα των Διδασκόντων του Ωδείου Αθηνών» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, καλώντας τους «να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές της Διοίκησης. Μαζί με τους γονείς και σπουδαστές του Ωδείου να διεκδικήσουν, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, να υπερασπίσουν τη Συλλογική τους Σύμβαση, να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλο το προσωπικό».

«Οι εξελίξεις στο Ωδείο Αθηνών δεν είναι μεμονωμένες», αναφέρει ο ΠΜΣ. «Αντίστοιχες έχουμε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε πληθώρα δημοτικών ωδείων. Θεωρούμε ότι αυτές συνδέονται με την προσπάθεια και την ανάγκη επιχειρηματικών συμφερόντων να μονοπωλήσουν το χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση της εργασίας των συναδέλφων, αλλά και της ανάγκης του λαού μας για καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Κανείς μόνος του ο λαός δεν μπορεί να αποκρούσει αυτήν την επίθεση. Χρειάζεται όσο ποτέ μέτωπο μουσικών, γονέων, σπουδαστών και εργατικών συνδικάτων που να διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση, που να ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια και να οδηγεί για όσους το επιλέξουν στην πανεπιστημιακή βαθμίδα.

Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και απαιτεί θυσίες. Ομως, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που σήμερα έχουμε κι από ό,τι φαίνεται θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο. Να μη διστάσουμε να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας».

Χτες, πάντως, η διοίκηση αντιδρώντας στην απόφαση για απεργία διαρκείας των καθηγητών του Ωδείου, έκανε αγωγή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του Ωδείου Αθηνών αποφάσισε την απεργία διαρκείας στη Γενική Συνέλευση της 23/4, με συντριπτική πλειοψηφία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο χρόνων (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ