Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αιματηρές ενέδρες

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η αιματηρότερη μέρα από την έναρξη των προσπαθειών επικράτησης κατάπαυσης του πυρός, στις 12 Απρίλη, ήταν η χτεσινή για τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Σε δύο διαφορετικά επεισόδια, στην επαρχία Χαλέπι και έξω από τη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια σκληρών συγκρούσεων με ενόπλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα, σκοτώθηκαν συνολικά 21 στρατιώτες, τουλάχιστον τρεις ένοπλοι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην επαρχία Ντάιρ αλ Τζουρ, όπου ισοπεδώθηκαν σπίτια.

Για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Συρίας και υπόσκαψης των πιθανοτήτων επιτυχίας του σχεδίου του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι θα «συντριβούν οι τρομοκράτες». Την καταδίκη της για «τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις» εξέφρασε η Μόσχα.

Οι μάχες αυτές σημειώνονται μία μέρα μετά την παραδοχή του επικεφαλής των παρατηρητών που βρίσκονται ήδη στη Συρία (24 στον αριθμό) ότι η κατάπαυση πυρός καταπατείται και από τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και από τους ενόπλους της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ