Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.-- Ξεκίνησε η δίκη των κατηγορουμένων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη ενώπιον στρατοδικείου στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επίθεσης, Καλίντ Σαχ Μοχάμεντ και οι συγκατηγορούμενοί τους, Ραμζί Μπιναλσίμπ, Αλί Αμπντουλ Αζίζ Αλί, Μουστάφα Αχμεντ αλ Χαουσάουι και Ουαλίντ μπιν Ατάς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία, αεροπειρατεία, συνωμοσία, ανθρωποκτονία, επίθεση κατά πολιτών, σκόπιμη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και καταστροφή περιουσίας.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Εντός της εβδομάδας αναμένεται ο διορισμός των μελών του Συμβουλίου Επικρατείας, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά δεν είχε ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα, με πιθανότερο επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ελίας Χάουα. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, μετέβη ακόμη μία αφορά στην Κούβα, για τη συνέχιση της χημειοθεραπείας για τον καρκίνο που έχει κάνει μεταστάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Οκτώβρη, ο πρόεδρος Τσάβες προηγείται ακόμη και 40% έναντι του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τα πτώματα 23 ανθρώπων, κρεμασμένα από μια γέφυρα, αποκεφαλισμένα και διαμελισμένα μέσα σε παγωνιέρες και σακούλες σκουπιδιών, ανακάλυψε η αστυνομία στο Βορειοανατολικό Μεξικό. Θύματα του βρώμικου πολέμου ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος των καρτέλ και των δυνάμεων ασφαλείας.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Η Security Bank στην πολιτεία της Φλόριντα έγινε η 23η αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε υπό το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης. Τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας αξίας 101 εκατ. δολαρίων καθώς και τις καταθέσεις ύψους 99,1 εκατ. δολαρίων θα τα αποκτήσει η Banesco USA, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διασφάλισης των Καταθέσεων (FDIC).

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Νέα έκρηξη αυτοκινήτου σημειώθηκε χτες στο Νταγκεστάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Είχαν προηγηθεί την Παρασκευή δύο ισχυρές εκρήξεις κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα Μακχατσκάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα που οδηγούσε καμικάζι αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα και ακολούθησε η δεύτερη, καθώς πυροσβέστες και αρμόδιοι εργαζόμενοι έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης.

ΡΩΜΗ.-- Τοπικές εκλογές διεξάγονται από χτες Κυριακή και μέχρι και σήμερα στην Ιταλία για την ανανέωση 1.014 δημοτικών συμβουλίων και την εκλογή ισάριθμων δημάρχων σε μερικούς από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, όπως το Παλέρμο, η Γένοβα, το Καταντζάρο, η Καλαβρία, η Ακουιλα. Οι εκλογές αυτές διεξάγονται εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι (Δημοκρατικό Κόμμα, Λαός της Ελευθερίας και Udc) εξέφραζαν φόβους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ