Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δώρο στους σχολάρχες λίγο πριν φύγει!

Ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή γνωμοδότηση του ΝΣΚ που, πρακτικά, εγκρίνει τη μείωση μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δυο μέρες πριν τις εκλογές, την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), σύμφωνα με την οποία, πρακτικά, μπορούν να γίνονται μειώσεις στους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών!

Συγκεκριμένα έκανε δεκτή την υπ' αριθμ. 214/2012 γνωμοδότηση του Γ' Τμήματος του ΝΣΚ, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών. Λόγω των μειώσεων των αποδοχών εκπαιδευτικών του Δημοσίου, με το νέο μισθολόγιο, η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε «πράσινο φως» στους σχολάρχες για να μειώσουν «νόμιμα» τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Γ. Μπαμπινιώτης ισχυρίζεται πως με αυτόν τον τρόπο ...προστατεύονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι «με τον τρόπο αυτό (σ.σ. τη γνωμοδότηση που έκανε δεκτή), οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διασφαλίζονται από τον κίνδυνο υπαγωγής τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας»! Η πραγματικότητα στα σχολεία είναι πως οι εργαζόμενοι δεχόντουσαν πιέσεις για να υπογράψουν μειώσεις των αποδοχών τους.

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ έστειλε εξώδικο στον υπουργό για «παράβαση καθήκοντος» και επιστολές στους πολιτικούς αρχηγούς (πλην «Χρυσής Αυγής») για παρέμβαση στο θέμα. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, στο συνηθισμένο ρόλο της, προχωρά και αυτή τη φορά στο συνδικαλισμό των ...εγγράφων, καλλιεργώντας αυταπάτες πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί λύση και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Δεν παλεύει, ουσιαστικά, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θεωρώντας τέτοιου είδους μάχες χαμένες και προσπαθεί με νομικές ερμηνείες και παράθυρα να «διεκδικήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ