Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα

Με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις και συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων στους κλάδους όπου έχει παρθεί απόφαση για απεργία στις 15 Μάη. Αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, ενώ απόφαση για 48ωρη απεργία 15 και 16 Μάη έχει πάρει ομόφωνα και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.

Η ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, αναδείχθηκε και χτες, στην περιοδεία της ΟΕΚΙΔΕ στην εταιρεία MEDIA STROM, όπου η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους σε διαβούλευση με θέμα την εκ περιτροπής εργασία από τις 16 Μάη - δηλαδή μια μέρα μετά την απεργία. Γι' αυτό απαιτείται να δοθεί σκληρή απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα, ενιαία, απ' όλους τους εργαζόμενους. Η συγκέντρωση της ΟΕΚΙΔΕ για τις 15 Μάη έχει οριστεί στα Γραφεία των Βιομηχάνων Υποδηματοποιών - Ιματισμού, στην οδό Ερμού 51 στις 10 π.μ. και από εκεί πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών. Στο μεταξύ εντείνει τη δραστηριότητά της και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, προχωρώντας σήμερα σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε SOFTEX, INTERTRADE και ΣΚΑΓΙΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, μπροστά στη 48ωρη απεργία, τονίζει: «Τώρα γνωρίζουμε την τακτική της εργοδοσίας έχουμε πείρα, με ελιγμούς και αναβολές, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, προσπαθεί να υπονομεύσει την ενότητά μας, να μας διασπάσει, να αδυνατίσει τον αγώνα μας. Δε θα τα καταφέρουν».

Μπροστά στην απεργία σημειώνει: «Καλούμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στα εργοστάσια, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να βγουν συμπεράσματα από τις απεργίες που έγιναν, να προχωρήσει η οργάνωση και η ενότητα σε κάθε τόπο εργασίας. Απαιτούμε: Αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, στο ύψος του πληθωρισμού. Παράταση των υπόλοιπων όρων της συλλογικής σύμβασης του 2009. Να σταματήσουν το αίσχος των προσλήψεων με 586 και 511 ευρώ μεικτά. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Συμμετέχουμε όλοι στις γενικές συνελεύσεις, συγκροτούμε παντού εργοστασιακές επιτροπές, συμμετέχουμε όλοι στις περιφρουρήσεις. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ