Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Αγνοείται νέο ρωσικό αεροσκάφος

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Σταμάτησαν χτες λίγο πριν τη δύση του ηλίου οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεριοωθούμενου νέου ρωσικού αεροσκάφους «Σούπερτζετ 100» της εταιρείας Σουκχόι που χάθηκε νωρίτερα το μεσημέρι από τα ραντάρ στη διάρκεια 50λεπτης πτήσης επίδειξης σε δημοσιογράφους και πιθανούς αγοραστές, κοντά στο όρος Σάλακ, νοτίως της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, Τζακάρτα.

Δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν προτού ολοκληρώσουν τις εργασίες τους λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή όπου χάθηκε το «Σούπερτζετ 100». Κάτοικοι της περιοχής πάντως είπαν σε δημοσιογράφους πως δεν άκουσαν κάποια έκρηξη αφότου χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 44 ως 50 άτομα. Σύμφωνα με τον κατάλογο 36 ονομάτων των επιβατών που κατατέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλίμ (απ' όπου απογειώθηκε), οι περισσότεροι ήταν εκπρόσωποι των ινδονησιακών αεροπορικών εταιρειών και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ενώ υπήρχαν επίσης πέντε δημοσιογράφοι κι ένας εκπρόσωπος της γαλλικής κατασκευάστριας κινητήρων SNECMA, με βιετναμέζικο όνομα.

Σύμφωνα με τον Χέρι Μπάκτι, επικεφαλής του τομέα των αερομεταφορών στο υπουργείο Μεταφορών, το αεροσκάφος έκανε την δεύτερη πτήση επίδειξης που είχε προγραμματιστεί να γίνει και οι επιβαίνοντες σε αυτό είχαν προσκληθεί.

Το «Σούπερτζετ 100» είχε λανσαριστεί λίγες βδομάδες πριν από την ρωσική εταιρεία Σουκχόι ως ιδανικό για μικρές και μεσαίες πτήσεις σε Μιανμάρ, Πακιστάν και Καζακστάν. Μετά την Ινδονησία, θα ακολουθούσε εμπορική προβολή του αεροσκάφους σε Λάος και Βιετνάμ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ