Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Τα 2 δισ. ευρώ φτάνουν τα χαράτσια «τακτοποίησης»

Τα 2 δισ. ευρώ προσεγγίζουν τα χαράτσια που πρέπει να πληρώσουν όσοι εντάχθηκαν μέχρι στιγμής στη ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, που λήγει, μετά τη νέα παράταση που έχει δοθεί από τη συγκυβέρνηση, στις 30 Ιούνη 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, ο αριθμός των δηλώσεων για την «τακτοποίηση» που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 327.000, ενώ αντίστοιχα για βεβαιώσεις μεταβίβασης έχουν καταχωρισθεί πάνω από 133.000, και μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα πάνω από 473 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια ανακοίνωση το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι μετά από συγκρίσεις που έγιναν με δορυφορικές εικόνες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί στη Μύκονο όλες οι εμφανείς μεταβολές στη δόμηση (ανεγέρσεις νέων κτιρίων, προσθήκες, επεκτάσεις κ.λπ.), που υλοποιήθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιούλη 2011 που ορίζει ο Ν. 4014/2011 για την υπαγωγή στη ρύθμιση «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων. Οπως προσθέτει, για τα αυθαίρετα αυτά θα ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισής τους και ο σχεδιασμός προβλέπει η δράση αυτή να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ