Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα η δίκη του Γιάννη Βουτσινά

Τη Δευτέρα, 14 Μάη, δικάζεται ύστερα από αρκετές αναβολές της δίκης, ο Γιάννης Βουτσινάς, επειδή τον Ιούλη του 2007 στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρήθηκε για τη βάναυση και εξευτελιστική μεταχείριση από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζήτα», ενός άγνωστου σε αυτόν, χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Η αυτονόητη παρέμβαση του Γ. Βουτσινά που ζήτησε να σταματήσει η κακομεταχείριση του χρήστη, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και κράτησή του για μία νύχτα στο ΑΤ Ακρόπολης και στη συνέχεια την ποινική δίωξή του, με κατασκευασμένες κατηγορίες για αντίσταση και άλλα αδικήματα κατά των αστυνομικών.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας έχουν καταδικάσει ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του «18 ΑΝΩ», το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Κατά των Ναρκωτικών, η Επιτροπή Εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ», η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, εργατικά σωματεία.

Η δίκη του θα γίνει στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 7- αίθουσα 3), στις 9 το πρωί. Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που έχει αναλάβει και τη νομική υπεράσπισή του, καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ