Σάββατο 12 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανάστατοι είναι οι αγρότες του Ορμενίου Εβρου

Ανάστατοι είναι οι αγρότες του Ορμενίου στον Εβρο, καθώς 3 μήνες μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί, παρά τις υποσχέσεις των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», καταγγέλλει τον εμπαιγμό σε βάρος των αγροτών και ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλίες, θα συναντηθεί με τους φορείς και τους κατοίκους του Ορμενίου, με στόχο την οργάνωση αγώνων για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Σε περιπτώσεις θεομηνιών οι όποιες αποζημιώσεις έχουν αξία όταν χορηγούνται άμεσα για την αντιμετώπιση των πρώτων δυσκολιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Η ΟΑΣΕ καταγγέλλει σαν απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πλημμυροπαθείς και καλεί τους κατοίκους του Ορμενίου δυναμικά να απαντήσουν στην κοροϊδία και να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Και η περίπτωση του Ορμενίου δείχνει περίτρανα πόσο ανεπαρκής είναι ο ΕΛΓΑ για την προστασία της περιουσίας των αγροτών από διάφορες θεομηνίες . Ο αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων για ένα σύγχρονο, Δημόσιο ΕΛΓΑ , που θα προσφέρει πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους , πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ