Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Απόφαση από βδομάδα για Παναιτωλικό

Την ερχόμενη βδομάδα θα προκύψει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την προσφυγή του Παναιτωλικού. Χτες εκδικάστηκε η προσφυγή της Αγρινιώτικης ΠΑΕ κατά της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας. Τα στελέχη του Παναιτωλικού ζητούν να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στις κείμενες διατάξεις και όχι οι αλλαγές που έγιναν (μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου). Δηλαδή, να ισχύσει η ποινή υποβιβασμού για ΠΑΕ που δεν παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής (με αντικατάστασή της από μέλος του Συνεταιρισμού, το οποίο βαθμολογικά υποβιβάστηκε) και παραμονή της με άλλες ποινές (απαγόρευση ανανεώσεων, μετεγγραφών κ.ά.).

Οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν τον Παναιτωλικό ζήτησαν εξ αρχής να προσκομισθούν οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ και τα πρακτικά του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής, με τα οποία άλλαξε η προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας και αφαιρέθηκε το κομμάτι που μιλούσε για υποβιβασμό. Παράλληλα, ζητήθηκε από το δικαστήριο να υποχρεώσει την ΕΠΟ να τους τα δώσει.

Τόσο η ομοσπονδία όσο και η λίγκα αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, αλλά τόνισαν πως ό,τι υποστηρίζει ο Παναιτωλικός έχει συμβεί. Εκείνη τη στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης, λέγοντας πως «αφού συνομολογείτε, γιατί δεν τα φέρνετε;»!

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θ. Κουρίδη, να τονίζει πως «αν δεν σας αρέσει το δικαστήριο, να μην έρχεστε εδώ» για να απαντήσει η πλευρά του Παναιτωλικού ότι «αν βάλουμε εισαγγελέα να ζητήσει τα έγγραφα, θα μας τιμωρήσει η ΕΠΟ».

Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των Αγρινιωτών για αναβολή και υποχρεωτική παράδοση εγγράφων και θα βγάλει απόφαση την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ