Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέλευση της Ενωσης Θεάτρων Ευρώπης

Τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, φιλοξενεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (20/5). Η Γενική Συνέλευση θα κάνει απολογισμό των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων της Ενωσης και προγραμματισμό νέων προσεχών δράσεων. Τη συνέλευση θα συντονίσουν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, Ιλάν Ρόνεν, σκηνοθέτης, διευθυντής του θεάτρου «Habimah» (Χαμπίμα) στο Τελ Αβίβ και η εκπρόσωπος της Ενωσης, Ruth Heynen, ηθοποιός, θεατρολόγος.

Μετά τη συνέλευση τα μέλη της Ενωσης θα παρακολουθήσουν την παράσταση του Χοροθέατρου του ΚΘΒΕ «Θα φύγουμε μαζί» (χορογραφία του «sinequanon»).

Το ΚΘΒΕ (μέλος της Ενωσης από το 1996), έχει οριστεί, διά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Σωτήρη Χατζάκη, υπεύθυνο για τις σχέσεις και τις δραστηριότητες της Ενωσης με τα θέατρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Συνέλευση του ΔΣ της Ενωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη (7/1/2012).

Την τελευταία χρονιά η Ενωση υλοποίησε δύο σημαντικά προγράμματα: «Υγρά σύνορα» με τη συμμετοχή πέντε θεάτρων μεταξύ των οποίων και το ΚΘΒΕ (η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο κέντρο MC93 Bobigny, τον Φεβρουάριο του 2012), και «Είσοδος Κινδύνου» με τη συμμετοχή άλλων πέντε θεάτρων μελών (η πρώτη παρουσίαση έγινε στο θέατρο «Shauspielhaus» στο Γκρατζ της Αυστρίας (Ιανουάριος 2012).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ