Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η «πρωτιά στην ενημέρωση»... της ΔΑΠ

Οπως μας πληροφορεί η ΔΑΠ της Γεωπονικής, η συμφωνία της Μπολόνια επιτρέπει την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ. Μέχρι εκεί όμως, φτάνει η ενημέρωση της ΔΑΠ. Για τις υπόλοιπες αποφάσεις της Μπολόνια τίποτα...

Η «υπεύθυνη» ΔΑΠ προβλέπει, λοιπόν, ότι θα υπάρξει «σύγκρουση φοιτητών - σπουδαστών» λόγω του νομοσχεδίου της «ανωτατοποίησης» των ΤΕΙ και καταγγέλλει την ΠΚΣ ότι υποστηρίζει αυτή την εξέλιξη (!).

Ελεος, παιδιά της ΔΑΠ! Πρώτον, διαβάστε καλύτερα τι γράφουν τα φυλλάδια της ΠΚΣ. Και δεύτερον, ξεκαθαρίστε τις διαφορές σας με τους ΔΑΠίτες των ΤΕΙ για τη θέση τους, γιατί η σύγκρουση που προβλέπεται είναι μάλλον αυτή μεταξύ ΔΑΠ ΑΕΙ και ΔΑΠ ΤΕΙ.

***

Η ΔΑΠ ζητά την κατοχύρωση του πέμπτου έτους της Γεωπονικής, ως έτος master.

Μπράβο παιδιά. Να πείτε όμως στους φοιτητές ότι η Μπολόνια προβλέπει την καθιέρωση δυο κύκλων σπουδών (προπτυχιακού - μεταπτυχιακού), το master θα είναι στο δεύτερο κύκλο και η πρόσβαση σ' αυτόν θα είναι για λίγους. Και μην ξεχάσετε να τους ενημερώσετε ότι στην αρχή του χρόνου, όταν η ΠΚΣ έβαζε στις γενικές συνελεύσεις το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, που υλοποιεί τους δυο κύκλους και αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλεγε πως δεν υπάρχει τέτοια εξέλιξη (!) και δήθεν η ΠΚΣ λέει ψέματα.

Για να γίνετε πρώτοι στην ενημέρωση πρέπει να είστε πρώτοι και στην αλήθεια...

***

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου: «Η εξίσωση ΑΕΙ-ΤΕΙ όπως ζητάνε τα ΤΕΙ δεν είναι μια αναβάθμισή τους, αλλά μια υποβάθμιση όλου του εκπαιδευτικού συστήματος και των πανεπιστημιακών σπουδών».

Εύγε ΔΑΠ. Κάτι ξεχάσατε όμως...

Οτι την εξέλιξη αυτή την προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τη Λευκή Βίβλο για την Παιδεία και τις αποφάσεις της Μπολόνια, που αν δεν ξέρετε τι λένε θα πρέπει να μάθετε. Αντί να βαράτε το σαμάρι, καλό θα είναι να διακρίνετε το γαϊδούρι. 'Η θα λέτε όλη την αλήθεια για τις αλλαγές ή θα παίζετε το παιχνίδι της κυβέρνησης.

***

Καταγγέλλει η «ανεξάρτητη» ΔΑΠ του Μαθηματικού, ότι η ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών έκλεισε στις 28/3 για να σαμποταριστεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (θαυμάστε «ανεξαρτησία»!) και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές.

Θα πρέπει όμως να ξέρουν οι ΔΑΠίτες του Μαθηματικού ότι την απόφαση για εκλογές σ' αυτή την ημερομηνία, την υπέγραψε και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ΕΦΕΕ. Αυτή που δεν ήθελε εκλογές στις 28/3 ήταν η ΠΑΣΠ. Λέτε να ήθελε να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ; Μπορεί... Αλλωστε, το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο... την κυβερνητική πολιτική!

Αυτά για σήμερα, και αύριο πάλι μαζί με περισσότερη ενημέρωση και νέα από τα δρώμενα στις σχολές που μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ