Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Στάση εργασίας το Σάββατο ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα

Σε 4ωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας προχωρούν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες σε όλη τη χώρα

Με καθαρό μέτωπο ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα που τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, που χτυπά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αξιοποιεί κάθε ελαστική μορφή απασχόλησης, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες σε όλη τη χώρα συντονίζουν τα βήματά τους και οργανώνουν τον αγώνα τους με πρώτη κινητοποίηση την 4ωρη στάση εργασίας το Σάββατο 26 Μάη από την έναρξη της βάρδιας. Παλεύουν και απαιτούν: να μην μειωθούν οι μισθοί. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις με αύξηση μισθών. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Να μην καταστρατηγείται η Κυριακάτικη αργία. Οχι στα ωράρια «λάστιχο». Οχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Αρκετά συνδικάτα ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα που απηύθυνε η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για τη λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν, σε γενικές συνελεύσεις και σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων. Εκτίμησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στους τόπους δουλειάς και πήραν απόφαση για συντονισμό του αγώνα τους. Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχώρησε σε γενική συνέλευση, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων όπου συζήτησε τις εξελίξεις και κυρίως την αναγκαιότητα να δοθεί απάντηση από τους εργαζόμενους μέσα στους τόπους δουλειάς και κατέληξε στη λήψη απόφασης για την κινητοποίηση του Σαββάτου. Ανάλογη συνέλευση πραγματοποίησε και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σε επίπεδο Αθήνας απόφαση για τη στάση εργασίας πήραν επίσης: ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λαυρίου. Τα επιχειρησιακά σωματεία στις επιχειρήσεις: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» «Λίντλ Ν. Αττικής», «Κωνσταντακάτος», καθώς και Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα στον κλάδο.

Στάση εργασίας αποφάσισαν επίσης: το κλαδικό των εμποροϋπαλλήλων και το κλαδικό των ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το σωματείο των συμβολαιογραφοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς και τα κλαδικά σε: Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Ηράκλειο Κρήτης, Σάμο, Γιάννενα, Αγρίνιο, Αρτα, Καβάλα, Κατερίνη και Αχαΐα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ