Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώνονται τα αεροπορικά δρομολόγια

Αυξάνονται οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που διακόπτουν τα απευθείας δρομολόγιά τους προς τη χώρα μας, επειδή χαρακτηρίζονται πλέον ως ζημιογόνα. Πιο πρόσφατα, η «Delta Airlines» και η «Singapore Airlines» αποφάσισαν από το προσεχές φθινόπωρο τη διακοπή των δρομολογίων Αθήνα - Νέα Υόρκη και Αθήνα - Σιγκαπούρη αντίστοιχα, ενώ εκτός από τις υπερατλαντικές πτήσεις μειώνονται και τα δρομολόγια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Μείωση παρουσιάζει και η επιβατική κίνηση στο «Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» αφού συνολικά το πρώτο τετράμηνο του 2012 στο «Ελ. Βενιζέλος» κινήθηκαν 2.373.241 επιβάτες έναντι 2.670.380 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Εκτός των παραπάνω εταιρειών από το ερχόμενο φθινόπωρο διακόπτεται η απευθείας σύνδεση Αθήνα - Λισαβόνα της «TAP», ενώ ήδη έχουν σταματήσει τα δρομολόγιά τους η «Thai Airways» και η απευθείας πτήση Αθήνα - Μπανγκόκ και η «Gulf Air» με το δρομολόγιο Αθήνα - Μπαχρέιν. Επίσης, οι Τσέχικες Αερογραμμές διακόπτουν το δρομολόγιο Αθήνα - Πράγα - η γραμμή εξυπηρετείται πλέον μόνο από την «Aegean» - ενώ σε μειώσεις δρομολογίων προχωρά και η Φινλαδική «Blue 1».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ