Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καραμπινάτος αντικομμουνισμός

Σε «παθολογικά» όρια έφτασε ο αντικομμουνισμός που προωθεί η ΕΕ και εφαρμόζουν τα κράτη - μέλη, με «μπροστάρηδες» τις κυβερνήσεις στις χώρες όπου ανατράπηκε ο σοσιαλισμός.

Πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε στην Πολωνία. Ο γνωστός - για το ταλέντο αλλά και τον αντικομμουνισμό του - σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα, μετά την ταινία του «Κατίν», που αναπαράγει «αμάσητη» την γκεμπελική προπαγάνδα για «σφαγή», δήθεν, Πολωνών αξιωματικών από τον «Κόκκινο Στρατό», γυρίζει τώρα μία ταινία «ύμνο»... στον Λεχ Βαλέσα, τον αντικομμουνιστή ηγέτη του συνδικάτου «Αλληλεγγύη», που αποτέλεσε το «δούρειο ίππο» του ιμπεριαλισμού στη σοσιαλιστική Πολωνία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ιντερφάξ», χάριν της ταινίας τοποθετήθηκε στα ναυπηγεία του Γκντανσκ η παλιά σοσιαλιστική ονομασία του, που ήταν «Ναυπηγεία Λένιν», γεγονός που προκάλεσε την οργή (!) αντικομμουνιστικών δυνάμεων και εκπροσώπων της «Αλληλεγγύης»! Μερικές δεκάδες από δαύτους διαδήλωσαν έξω από τα ναυπηγεία, πετώντας αυγά και φωνάζοντας συνθήματα του τύπου... «και στα δέντρα, στη θέση των φύλλων, θα κρεμάσουμε κομμουνιστές»..! Κατήγγειλαν, επίσης, το δήμαρχο της πόλης που έδωσε άδεια για τα γυρίσματα ότι παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας, που απαγορεύει την κομμουνιστική προπαγάνδα! Και όλα αυτά για μια ταινία - «χολή» κατά του σοσιαλισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ