Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις στο ΥΠΠΟΤ

Την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων σε έργα ΕΣΠΑ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ζητά το ΚΚΕ με υπόμνημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του - εκ μέρους της οποίας υπογράφει ο βουλευτής Β' Αθήνας Χρ. Κατσώτης - προς τους υπηρεσιακούς υπουργούς Πολιτισμού - Τουρισμού και Εσωτερικών.

Στο υπόμνημα σημειώνεται ότι «οι συμβάσεις εργαζομένων του Υπ. Πολιτισμού, λήγουν μέσα στην περίοδο διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύονται οι προσλήψεις αυτή την περίοδο. Επισημαίνουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν πρόκειται για προσλήψεις αλλά για παράταση των ίδιων συμβάσεων. Εξάλλου εξ αρχής προβλεπόταν η ανανέωσή τους».

Προσθέτει, ότι «σύμφωνα με την Διεύθυνση Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού το ίδιο το υπουργείο δεν αρνείται την ανανέωση των συμβάσεων καθώς τα Εργα ΕΣΠΑ ανά την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη και θα δημιουργηθεί οξύτατο πρόβλημα στην εκτέλεσή τους αν διακοπούν οι συμβάσεις. Για τον λόγο αυτό οι Προϊστάμενοι Εφοροι στις Εφορείες Αρχαιοτήτων έσπευσαν σε πολλές περιπτώσεις την Παρασκευή 19/5/2012, να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων και να παραταθεί η εργασία τους σύμφωνα με την αρχική σύμβαση που υπέγραψαν.

Εν τούτοις το θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν λύνεται με σαφήνεια, αφού υπάρχει ο κίνδυνος στη συνέχεια οι συμβάσεις να θεωρηθούν άκυρες καθώς από το 2009 οι προσλήψεις στα έργα ΕΣΠΑ γίνονται με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ».

«Οι εργαζόμενοι» συνεχίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «ζητούν να διασφαλιστεί ότι, οι συμβάσεις δεν θα ακυρωθούν αφού δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά ανανέωση και παράταση των ίδιων συμβάσεων. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος εκατοντάδες εργαζόμενοι να βρεθούν απολυμένοι χωρίς δυνατότητα επαναπρόσληψης και τα έργα να "παγώσουν". Ενδεικτικά αναφέρουμε περίπου 70 εργαζόμενους στις ΙΔ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε65) στη Λαμία, που οι συμβάσεις τους λήγουν 31/5/2012. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τους συμβασιούχους στις Εφορείες Αρχαιοτήτων στη Λάρισα που δεν ξέρουμε ακριβή αριθμό εργαζομένων».

Και το ΚΚΕ καταλήγει απευθυνόμενο στα υπηρεσιακά υπουργεία: «Το αρμόδιο υπουργείο, όπως μας πληροφορούν οι εργαζόμενοι που άπτεται αυτής της επικύρωσης της απόφασης, είναι το υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρούμε αναγκαία την άμεση παρέμβασή σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ