Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές
Καλωσορίζοντας την Ανοιξη με νότες

Νίκος Πορτοκάλογλου
Νίκος Πορτοκάλογλου
Με λιγότερα ηλεκτρικά όργανα και ήχο ακουστικό, αλλά πάντοτε με ερμηνείες ξεχωριστές, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινάει σήμερα τις εμφανίσεις του στο «Μετρό» (Κάλβου 83 και Γκύζη). «Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά» - ο τίτλος των Μαρτιάτικων τριημέρων (Παρασκευή - Κυριακή, μέχρι 18/3) του τραγουδοποιού στη μουσική σκηνή, στη διάρκεια των οποίων για πρώτη φορά θ' ακουστούν τραγούδια του για τη νέα ταινία του Σ. Γκορίτσα «Μπραζιλέιρο». Μαζί του, στο πιάνο, ο Κώστας Λειβαδάς.

  • Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Ονειρο στο κύμα» παρουσιάζει ο Νίκος Γράψας στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18), σήμερα και αύριο (10.30 μμ). Το γνωστό, ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ντύνεται» με ήχους ανώνυμων λαϊκών τραγουδιών από το Β. Αιγαίο και την Κωνσταντινούπολη, αλλά και μελωδίες έντεχνης μουσικής ανατολικού ύφους, καθώς τρεις μουσικοί παίζουν, τραγουδούν και αυτοσχεδιάζουν κι ένας ψάλτης αφηγείται. Δυο μουσικές βραδιές στο ύφος του κυρ-Αλέξανδρου, από τους Σπύρο Παυλάκη (αφήγηση), Νίκο Γράψα, Γιώργο Συμεωνίδη και Ειρήνη Βυθούλκα.
  • Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή, στις 12.30 το μεσημέρι, η βιολονίστα Νίνα Πατρικίδου μαζί με την Παιδική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για παιδιά, με τίτλο «Μικρές μουσικές στιγμές».
  • Τα αδέλφια Ελένη και Γιάννης Χάλλεκερ είναι οι σολίστες (πιάνου) της σημερινής (8.30 μμ) συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο «Παλλάς», με μαέστρο το Βύρωνα Φιδετζή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν και Κερουμπίνι.
  • Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι μουσικές παραστάσεις της Ελένης Βιτάλη στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143). Μαζί της οι Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Παυλίδης, Νίκος Ξύδης και Γιάννης Βασιλόπουλος.
  • Αφιερωμένη στο ερωτικό τραγούδι και την ποίηση είναι η εκδήλωση, που πραγματοποιείται σήμερα (8μμ), στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιορυθμός» (Σόλωνος και Ζ. Πηγής 18). Τραγούδια των Ρότα, Σούμπερτ, Θεοδωράκη, Χατζηδάκι κ.ά. ερμηνεύουν οι Μάρω Τασιού, Μαίρη Παπαδάκη, Αγγελική Δημητρακοπούλου, ενώ ποίηση θα διαβάσουν οι Γιώργος Τρίγκας και Αγγ. Δημητρακοπούλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Σοφία Γκελασβίλι, Αλέξανδρος Χαλάψης, Γιάννης Αλιφέρης, Νίκος Μαστροκώστας, Εύα Φάμπα.
  • Στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα), τη Δευτέρα (8.30μμ) παρουσιάζεται η εκδήλωση με τίτλο «Η πόλη των αθανάτων». Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μιχάλης Γρηγορίου.
  • Μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλιάς, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» παρουσιάζουν τα καινούρια τραγούδια τους, σήμερα (8.30 μμ), στο «Χάουζ οφ αρτ».
  • Τραγούδια και μουσική του μεταπολέμου, σήμερα (8.30 μμ) στο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3), από τους Στέλλα Γαδέδη (τραγούδι) και Κορνήλιο Σελαμσή (πιάνο).
  • Αύριο (8.30 μμ), στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται βραδιά μουσικής δωματίου με τους Δημήτρη Τραυλό (βιολοντσέλο) και Ελενα Λαζαρέτου (πιάνο).
  • Η «Πραγματική εικονικότητα ΙΙΙ» υποδέχεται την άνοιξη, σήμερα (8.30 μμ), στο «Μικρό Μουσικό Θέατρο» (Βεΐκου 33, Κουκάκι). Πρόκειται για ένα συγκρότημα που στήνει σκηνικά με βάση τους ήχους που προέρχονται από σινθεσάιζερ ή φυσικά ακουστικά όργανα.
  • Τη Δευτέρα ξεκινούν οι «Χαΐνηδες» το τριήμερο εμφανίσεών τους (μέχρι 7/3), στη «Σφεντόνα». Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλιά «Ο ξυπόλυτος πρίγκιπας», καθώς και παλιότερες επιτυχίες τους.
  • Ενα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά κ.ά. παρουσιάζει ο Γιώργος Τζώρτζης με τη μουσική του συντροφιά, στο «Εναλλάξ» (Μαυρομιχάλη 139 και Βατατζή).
  • Ο Τεόφιλο Σάντρε, ο πιο γνωστός σύγχρονος τραγουδοποιός και τραγουδιστής από τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου - έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Σεζάρια Εβόρα - παρουσιάζει με το γκρουπ του τα πιο γλυκά μπλουζ της πατρίδας του, στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ