Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για την έντεχνη ελληνική μουσική

Εβδομάδα ελληνικής μουσικής διοργανώνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Οι συναυλίες, που θα ξεκινήσουν στις 6 του Μάρτη με παρουσίαση έργων των Χ. Ζερμπίνου, Σ. Ζάννα, Β. Πετσάλη και Γ. Χατζημιχελάκη, φιλοξενούνται στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Θ' ακολουθήσουν συναυλίες με έργα Μ. Αδάμη, Χ. Χατζή, Ν. Ξανθούλη, Π. Κούκου (7/3), μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών με σολίστ του Ιονίου Πανεπιστημίου (8/3), Θ. Σλιώμη, Α. Κουνάδη, Α. Ανισέγκου, Φ. Τσαλαχούρη (9/3) και Θ. Αντωνίου (10/3).

Παράλληλα, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, σε συνεργασία με το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ενωση Ελλήνων Μουσουργών διοργανώνει στις 8/3 (10πμ), στον ίδιο χώρο, ημερίδα με θέμα «Ελληνική Μουσική και Πολιτιστική Ολυμπιάδα». Ο Γ. Κουρουπός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, αναφερόμενος στην πολύμοχθη πορεία της έντεχνης ελληνικής μουσικής και στην πλημμελή κρατική στήριξή της, σημειώνει πως η «Πολιτιστική Ολυμπιάδα θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία για μια ολομέτωπη αντεπίθεση», που εξαρτάται από την αξιοποίηση κρατικών μουσικών φορέων, δημιουργών και ερμηνευτών.

Ο χαρακτήρας, πάντως, που έχει προσδοθεί από τους αρμοδίους στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει ότι τέτοιες ελπίδες είναι φρούδες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ