Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Νέα λιτότητα ενόψει

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε χτες το «Κείμενο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή της παλιάς στρατηγικής της επίθεσης στα δικαιώματα της εργασίας και εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πρόκειται για μέτρα και περικοπές που θα προστεθούν σε ήδη εφαρμοζόμενα που έχουν φέρει την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξάπλωση της φτώχειας, αύξηση της ανεργίας, όπου καταγράφεται πως πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι.

Ολα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα καταψήφισαν το «κείμενο» λιτότητας, ανάμεσά τους και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που έως σήμερα είχε στηρίξει τα αντιλαϊκά μέτρα που εισήγαγε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως δεν είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις για το τελικό κείμενο και πως έλλειπαν προτάσεις «υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης»...

Σήμερα, 26 Μάη, το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα διοργανώνει στη Λισαβόνα διαδήλωση κατά του «Συμφώνου Επιθετικότητας», ενώ παρόμοια διαμαρτυρία είχε πραγματοποιήσει στις 12 Μάη στο Πόρτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ