Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αθωωτική απόφαση για τις κινητοποιήσεις στις Γούρνες

Αθώοι κρίθηκαν, τη Δευτέρα που μας πέρασε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Σουλιωτάκης, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών και η Βασιλική Αλεξάκη επίσης μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Στο στέλεχος του ΚΚΕ και τους άλλους δύο αγωνιστές είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για «παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης και παρεμπόδιση κυκλοφορίας», όταν στις 9 Δεκέμβρη του 2007 συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από την πρώην Αμερικανική Βάση, με αίτημα να μη δοθούν εκτάσεις σε ιδιώτες.

Ουσιαστικά, οι κατηγορίες τους αφορούσαν την οργάνωση και την κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής έξω από το χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την οποία μεθοδευόταν η παραχώρηση αυτής της τεράστιας έκτασης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της περιοχής τονίζει ότι στόχος της δίωξης και το σύρσιμο στα δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια, των τριών μελών της επιτροπής, στόχευε στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον εκφοβισμό του λαού. Καταγγέλλουν τη διαχρονική στάση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που στόχο είχε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

«Διεκδικούμε το χώρο να γίνει λαϊκή περιουσία που θα μπορεί να αξιοποιηθεί στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας. Καλούμε το λαό, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να συντονίσουν τον αγώνα τους και να παλέψουν μαζί μας στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ