Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα για τους παιδικούς σταθμούς

Να ακυρωθεί η απόφαση για επιβολή τροφείων

Σε κινητοποίηση προχωρά σήμερα Τετάρτη στις 19.00 η Επιτροπή Γονέων του 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας στο Ενιαίο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (δίπλα στη «Ρενώ»). Συνεδριάζει εκεί το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας προκειμένου να συζητήσει αίτημα για ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Γονέων: «Πρόκειται για μια απόφαση που προσθέτει άλλο ένα χαράτσι στις οικογένειές μας, εμπορευματοποιεί και ακυρώνει το δικαίωμα των παιδιών σε δημόσιους, δωρεάν, αναβαθμισμένους παιδικούς σταθμούς. Το ΔΣ του Ενιαίου Φορέα ουσιαστικά αποφάσισε να αφαιρέσει 1 μισθό το χρόνο από τις οικογένειές μας. Η αθλιότητα της απόφασης αυτής αποτυπώνεται ανάγλυφα στο γεγονός ότι το χαράτσωμα ξεκινά από οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μόλις 12.000! Δηλαδή, χαρατσώνουν ακόμα και γονείς με μισθούς πείνας, με κάτω και από 500 ευρώ το μήνα. Τα μηνιαία τροφεία για 1 παιδί ξεκινούν από 40 ευρώ για οικογένειες που ζουν κάτω ή γύρω από τα όρια της φτώχειας (12.000-16.000) και αυξάνονται κλιμακωτά (λ.χ. στα 100 ευρώ μηνιαίως για οικογένειες με 30.000 εισόδημα και πάει λέγοντας προς τα πάνω)».

Η Επιτροπή καλεί όλους τους γονείς να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να στήσουν επιτροπές γονέων σε κάθε σταθμό για συντονισμό της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ