Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Εσκασε η φούσκα...

Και τυπικά -από χθες- πλέον η φούσκα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου έσκασε. Από τις 16 ομάδες της Super League (της βιτρίνας...) οι 6 δεν πήραν άδεια (ούτε και σε δεύτερο βαθμό) από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Κέρκυρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και θα υποστούν τις συνέπειες.

Παραμένουν μεν στην κατηγορία αλλά δεν μπορούν να κάνουν μετεγγραφές (παρά μόνον ημεδαπών παιχτών μέχρι 22 ετών), ανανεώσεις (εκτός και αν αφορούν μείωση αποδοχών ή χρονικής διάρκειας συμβολαίου), και επιπλέον θα τους παρακρατηθεί το 20% από τα έσοδα του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Ο μόνος που (τελικά) χαμογέλασε ήταν ο Παναθηναϊκός. Πήρε (κατά πλειοψηφία) άδεια και θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions Leage. Αντίθετα, η ΑΕΚ χάνει και το δικαίωμα να συμμετέχει στο Europa League. Την θέση της θα πάρει ο Αστέρας Τρίπολης (δεύτερο προκριματικό γύρο), ενώ μια θέση ανεβαίνουν οι Ατρόμητος (play offs), ΠΑΟΚ (τρίτο προκριματικό).

Σε αντίθεση με τους άλλους θιγμένους, η ΠΑΕ ΑΕΚ, διά του προέδρου της Ανδ. Δημητρέλου, παραδέχτηκε ότι «δικαίως δεν πήραμε άδεια». Μάλιστα, προαναγγέλθηκε πως αν στα οικονομικά προβλήματα «δεν υπάρξει λύση μέχρι τις 30 Ιουνίου με 5 Ιουλίου τότε θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα. Θα υπάρξει και κίνδυνος διάλυσης της ΠΑΕ. Σύμφωνα με το νόμο, μετά τις 7 Ιουλίου το ελληνικό δημόσιο έχει δικαίωμα να στείλει την καταγγελία του για τη διάρρηξη του 44, οπότε πλέον δε θα υπάρχει ΑΕΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γ. Χριστοβασίλης, έκανε λόγο «για το σκάνδαλο του αιώνα» ισχυριζόμενος ότι οι Γιαννιώτες πληρούν τις προϋποθέσεις. Το ίδιο υποστηρίζει και ο ΟΦΗ που (σε ανακοίνωση της ΠΑΕ) μιλά για «"βόμβα στα θεμέλια" του Ελληνικού ποδοσφαίρου» και «οδυνηρά και αλυσιδωτά επακόλουθα». Στον Αρη (όπου πυροδοτήθηκαν εσωτερικές αντιπαραθέσεις) μιλάνε για άδικη απόφαση. Ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής του, Γ. Κόντης, δημόσια ανέφερε ότι «πέρυσι πήραμε άδεια με χειρότερο φάκελο»!... Εκπληκτοι δηλώνουν στην Κέρκυρα, ψύχραιμοι στον Πανιώνιο.

Ενταση δημιουργήθηκε και με την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. «Κύκλοι» (...) του Ολυμπιακού διέρρευσαν την άποψη ότι πρόκειται για «βόμβα μεγατόνων» και «μεροληπτική απόφαση». Η «πράσινη» ΠΑΕ απάντησε μέσω του ίδιου γεωμετρικού σχήματος ότι πρόκειται για «νομιμότατη απόφαση, αφού ο φάκελος ήταν πληρέστατος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ