Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Κάλπικες κορόνες υπέρ του περιβάλλοντος

«

Ανάπτυξη μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος» όταν το κόμμα του πίνει νερό στο όνομα της ευρωενωσιακής πολιτικής και της ψευδεπίγραφης αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», έταξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης τον οποίο επισκέφτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται βέβαια για μια πολιτική που εξασφαλίζει τη λεηλασία του περιβάλλοντος υπέρ των κερδών των μονοπωλίων, αλλά και επιδοτήσεις με δημόσιους πόρους του κεφαλαίου για την «εφαρμογή αντιρρυπαντικής τεχνολογίας», ενώ επιφυλάσσει νέα «πράσινα» χαράτσια για το λαό, δήθεν ως αντικινήτρων κατά της «σπατάλης» φυσικών πόρων. Και βέβαια δεν διαφέρει καθόλου από την πολιτική περί «πράσινης οικονομίας» που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Και αυτά τα κόμματα μιλούν για «προστασία του περιβάλλοντος»...

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι «δεν θα αφήσει ούτε σπιθαμή σε όλη τη χώρα που θα καταλαμβάνεται από ιδιωτικά συμφέροντα» και ότι θα καταργήσει τους νόμους του μνημονίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ώστε «να γίνει πνεύμονας ζωής για το Λεκανοπέδιο».

Δεν εξήγησε βέβαια πώς μπορεί να γίνει αυτό από μια δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που ενστερνίζεται τη στρατηγική της ΕΕ που έχει ως κορωνίδα της την εμπορευματοποίηση της γης, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Το προσκλητήριο σωτηρίας των ελεύθερων χώρων που διακήρυξαν χτες τόσο ο Α. Τσίπρας, όσο και ο δήμαρχος Ελληνικού Χ. Κορτζίδης, μόνο κάλπικο και αποπροσανατολιστικό μπορεί να χαρακτηριστεί όταν προέρχεται από δυνάμεις που δεν αμφισβητούν το μονόδρομο της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας, αφού ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων για πρόσθετο κέρδος καταβροχθίζει, όπως είναι γνωστό, ελεύθερους χώρους, δημόσιες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις, ακτές.

Ανάπτυξη με προστασία και από τη ΝΔ

Την Πάρνηθα, ως θύτης που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, αφού επί κυβέρνησης της ΝΔ έγινε στάχτη το μεγαλύτερο τμήμα του Εθνικού Δρυμού, επισκέφτηκε χτες ο πρόεδρός της Α. Σαμαράς με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από συνάντηση που είχε με εθελοντές από τον Ομιλο Φίλων του Δάσους στην Πάρνηθα και της Πυροσβεστικής, δήλωσε «ιδιαίτερα συγκινημένος», για την Πυροσβεστική, τους δασοφύλακες, τους δασοπυροσβέστες και τους εθελοντές. Και αυτό όταν η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε αφήσει παντελώς αθωράκιστη τη χώρα μπροστά στις πυρκαγιές, με τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Ελλείψεις που παρατηρούνται και τώρα, αν και η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1 Μάη, δηλαδή επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς δήλωσε επίσης πως «το περιβάλλον μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης», παραπέμποντας σαφώς στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», πραγματικός στόχος της οποίας είναι η κρατική στήριξη των «πράσινων επενδύσεων» των μονοπωλιακών ομίλων και νέων πεδίων για να διευρυνθεί ο ζωτικός χώρος του κεφαλαίου, για την κερδοφόρα επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κερδών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ