Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίσκεψη Πανέτα για ενίσχυση των κατοχικών συμμαχιών

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Το ρόλο της Ινδίας όσον αφορά την πορεία του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην Ασία, με φόντο τη «σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής», τόνισε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ινδία. Ο Λ. Πανέτα, που είχε συνάντηση χθες με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμόχαν Σινγκχ, χαρακτήρισε την Ινδία ως εγγυητή της ασφάλειας από τον Ινδικό Ωκεανό έως το Αφγανιστάν, ενώ οι συνομιλίες είχαν θέμα τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, που επικεντρώνεται στην Ασία.

Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ προχώρησε χτες σε υπογραφή συμφωνίας με το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζαχστάν προκειμένου να αποσύρει τους εξοπλισμούς του από τα εδάφη τους, με φόντο το μετασχηματισμό της κατοχής στο Αφγανιστάν.

Στο Πακιστάν, ακόμα οκτώ άνθρωποι -φερόμενοι ως μαχητές- έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες μέρες, σε διαφορετικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις έγιναν κατά το σύνηθες στις περιοχές των φυλών στο Ουαζιριστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ