Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΔΗΜΑΡ
Στις Βρυξέλλες με το ρεαλισμό των αστών

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης όπου συναντά ευρωενωσιακούς αξιωματούχους και εκπροσώπους ευρωπαϊκών κομμάτων. Οπως ο ίδιος ανέφερε, στις συναντήσεις διατύπωσε «ρεαλιστικά και όχι μαξιμαλιστικά αιτήματα», ενώ οι αξιωματούχοι με τους οποίους συναντήθηκε επέμειναν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Εξάλλου η ΔΗΜΑΡ δημοσιοποίησε εφτά προτάσεις για «τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο» που δε διαφοροποιούνται από προτάσεις που όλα τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης έχουν καταθέσει. Μεταξύ άλλων, πάγωμα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση της μείωσης κατά 22% του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, επιμήκυνση έως το τέλος του 2017 της δημοσιονομικής προσαρμογής, μη συνυπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων στις δαπάνες που δημιουργούν πρωτογενή ελλείμματα, ολική Επαναφορά του ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων κ.ά.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο Φ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη», ωστόσο όπως είπε προϋπόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταματήσει το παιχνίδι με το ευρώ και με τις καταθέσεις στις τράπεζες και η άμεση αποκήρυξη των μονομερών καταγγελιών. Τέλος χαρακτήρισε «έγκλημα» την επιστροφή στη δραχμή και εμφάνισε σαν δήθεν εναλλακτικό σχέδιο τη «συμμαχία του Νότου για να μείνουμε όλοι στο ευρώ», τη στήριξη στην «ευρωαριστερά» όπου ενέταξε και τον Ολάντ και την «απαίτηση για περισσότερη Ευρώπη, για την πολιτική ολοκλήρωση και την οικονομική διακυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ