Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για σήμερα, Πέμπτη, στα σχολεία του Πειραιά το κλαδικό, ταξικό Σωματείο Καθαριστών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. Το σωματείο απαιτεί να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι καθαριστές χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνει άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ «ACS»: Στην απόλυση εργαζομένου που αρνήθηκε τη μετατροπή της απασχόλησής του από πλήρη σε μερική (από 8ωρη σε 4ωρη) με αντίστοιχη μείωση μισθού προχώρησε η επιχείρηση «ACS ΑΕΕ», ιδιοκτησίας Θ. Φέσσα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου, η εταιρεία την τελευταία διετία έχει προχωρήσει σε δεκάδες «οικειοθελείς αποχωρήσεις», ενώ τώρα επιχειρεί, πιέζοντας τους εργαζόμενους, να μειώσει ωράρια και αποδοχές.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Απλήρωτοι είναι εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό και κάνουν απεργία αύριο και τη Δευτέρα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο χώρο του Πολυτεχνείου με απόφαση του Συνδικάτου Καθαριστριών και Καθαριστών Νομού Αττικής. Με την απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενες απαιτούν την άμεση ανάκληση των 14 απολύσεων συναδέλφων τους που έκανε η «ISS», η οποία έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας στο Πολυτεχνείο. Χτες το πρωί, το Συνδικάτο πραγματοποίησε παρέμβαση στο Πολυτεχνείο και συνάντηση με τον αντιπρύτανη (υπεύθυνο για τα οικονομικά), ο οποίος και «υπέθεσε» ότι οι απολύσεις οφείλονται στο ότι περικόπτεται το κονδύλι για την καθαριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ