Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα βήματα ενός επαναστάτη

«Βέρντι Ντιβερτιμέντο - Τα βήματα ενός επαναστάτη», τιτλοφορείται η «Βραδιά Μπαλέτου» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από αύριο (7 μ.μ.), στην ΕΛΣ. Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Βέρντι, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του. Μια επιλογή από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές της δημιουργίας του μουσουργού, οβερτούρες, ιντερμέτζι, άριες, χορωδιακά, συνθέτουν τη μουσική του έργου, που χορογραφεί για το Μπαλέτο της ΕΛΣ ο Πιερ Ταβερνιέ.

Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από 20 σκηνές, με στιγμές και εικόνες από τη ζωή και το έργο του συνθέτη. Αποτελεί νωπογραφία από στιγμιότυπα της ζωής, του έργου και της εποχής του Βέρντι, ξεκινώντας από την πρώτη του επιτυχία ως αρχιμουσικού (διηύθυνε το ορατόριο «Δημιουργία» του Χάιντν) για να καταλήξει στο τελευταίο αντίο με το «Va pensiero». Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από τις όπερές του «Αϊντα», «Ερνάνι», «Ναμπούκο», «Μάκβεθ», «Λομβαρδοί», «Ντον Κάρλο», «Τραβιάτα» κ.ά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Τότας Πρίτσα, οι φωτισμοί του Γιάννη Θεοχαρίδη. Χορεύουν οι: Μαρία Μηλιοπούλου, Αλίνα Στεργιανού, Σύνθια Φρυδά, Γιώργος Μελογιαννίδης, Στράτος Παπανούσης, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το κορ ντε μπαλέ της ΕΛΣ. Παραστάσεις θα δοθούν και στις: 7, 9, 10, 11, 14, 17, 24, 30/3, 5, 6/4 και 3/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ