Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλει φίμωση του ΚΚΕ

Περιορισμούς στα μέσα έκφρασης του ΚΚΕ και προπαγάνδισης των θέσεών του επιχειρεί να βάλει η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ - με πρόσχημα εξωραϊσμούς στην εικόνα της πόλης - δημοτική αρχή της Αθήνας με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ.).

Στη συνεδρίαση χτες του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γ. Καμίνης έθεσε ζήτημα «παράνομης αφισοκόλλησης», όπως είπε, που τάχα «ταλαιπωρεί» και «καταρρακώνει» την πόλη. Ζήτησε δε από τα κόμματα την «εποχή του internet και του facebook» να σταματήσουν αυτή την «παλαιολιθική μέθοδο επικοινωνίας». Περίπου απείλησε ότι θα συνεχίσει να κάνει τη «δουλειά» του, ότι θα συνεχίζει να «κατεβάζει» αφίσες, διευκρινίζοντας ότι χρησιμοποιεί γι' αυτό 75 εργάτες, τέσσερα συνεργεία σε 8ωρες βάρδιες, έχοντας ξεκολλήσει μέχρι στιγμής 10.000 αφίσες. Το δήμαρχο υποστήριξαν οι Λ. Σκιαδάς και Ν. Βαφειάδης από την παράταξη Κακλαμάνη, ζητώντας μάλιστα να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους συνεχίζουν να αφισοκολλούν.

Στον αντίποδα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έκανε σαφές ότι οι ιεραρχήσεις και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου και του λαού της Αθήνας. Π.χ. δε δείχνει έγνοια για το πού θα βρεθούν τα αναγκαία κονδύλια ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του δήμου, να λειτουργούν οι υποβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά ανάγει σε μείζον την αφίσα. Επανέλαβε ό,τι και άλλες φορές έχουν ξεκαθαρίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, ότι η προπαγάνδιση με αφίσα και πανό είναι μέσα που επιλέγει και χρησιμοποιεί το ΚΚΕ. Οτι είναι γνωστό πού ανήκουν π.χ. τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πόσο και πώς διανέμουν το χρόνο τους στα κόμματα για να εκφράσουν τις θέσεις τους, πως αποκλείουν το ΚΚΕ.

Αναφορικά με τα πραγματικά προβλήματα, για τα οποία θα έπρεπε η δημοτική αρχή να πάρει θέση και να δράσει προς επίλυσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ παρέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μια σειρά ζητήματα όπως:

-- Το γεγονός ότι παρά τα επίμονα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, μετά από οκτώ μήνες που συνενώθηκαν σε ένα νομικό πρόσωπο ο Οργανισμός Νεολαίας Αθλησης του Δήμου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και τα Μουσικά Σύνολα, ακόμα η δημοτική αρχή δεν έχει παρουσιάσει το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» οι εργαζόμενοί του και ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης πολλών εξ αυτών.

- Οτι είναι ακόμα (εδώ και επτά μήνες) απλήρωτες εργαζόμενες που δούλευαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ακολούθως απολύθηκαν.

- Οτι παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του ίδιου του δημάρχου πως θα ρυθμίσει το θέμα, το μεγαθήριο - «κέντρο διασκέδασης» του επιχειρηματία Μαρασούλη στην Ιερά Οδό (πήρε άδεια από ΥΠΕΧΩΔΕ/ΟΡΣΑ) συνεχίζει να παίζει μουσική ως τις 5 το πρωί και με προβολείς και πυροτεχνήματα να προκαλεί αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή Θησείου/Πετραλώνων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ